Denunciats dos veïns de Tarragona per capturar caderneres

Les aus capturades es van alliberar al seu hàbitat natural

Per . Actualitzat el

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha denunciat dos veïns de Tarragona, de 33 i 18 anys, per capturar caderneres amb xarxes artesanals al llit del riu Francolí.

Els fets van succeir el matí de dimarts al terme municipal de Tarragona. Durant la prestació del servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar instal·lades dins de la llera seca del riu, dos jocs de xarxes artesanals amb un cimbell, i al seu voltant 4 gàbies amb caderneres utilitzades com a reclam.

Molt a prop de la zona on hi havia les xarxes, es van localitzar dues persones que van manifestar ser els propietaris de l’artefacte i que no comptaven amb cap tipus d’autorització per la qual cosa van ser denunciats davant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals.

Al moment de la seva identificació aquestes persones portaven una gàbia amb dues caderneres que havien capturat anteriorment i que van ser alliberades al seu entorn natural.

Les espècies capturades, depenent de les seves característiques, podrien anar destinades al mercat il·legal, ja que aquest tipus d’ocells estan protegits i la seva captura està molt restringida.