Una empresa tarragonina elabora uns bombons de vermut

Yzaguirre Vermouth, establerta al Morell, desenvolupa aquesta fusió de sabors en forma de bombons semiesfèrics i trufes

Per . Actualitzat el

Que la gastronomia no para d’evolucionar, de transformar-se i d’innovar és un fet que pocs posen en dubte. Des de tots els seus vessants, l’art culinari esdevé una font d’ocupació i treball per a molts sectors diferenciats. També l’àmbit de la investigació intervé de manera molt important en l’evolució del món de la gastronomia. És la investigació, a petita o gran escala, la que permet crear  combinacions entre aliments o productes que a priori no semblen estar destinats a formar binomi. Una de les darreres creacions en aquest sentit s’ha produït de la mà d’una empresa establerta a les comarques tarragonines dedicada a l’elaboració i comercialització de vermut. Parlem de Vermouth Yzaguirre (www.vermutyzaguirre.com), empresa que ha presentat recentment una fusió entre  el seu producte estrella, el vermut, i la xocolata.

La darrera edició del Congrés Internacional d’Investigació Enològica, que va tenir lloc al Palau de Fires i Congressos de Tarragona el passat mes de juny, va ser l’escenari on es va fer realitat la fusió entre la xocolata i el vermut en forma de bombons i trufes. Aquests productes sorprenents van ser elaborats pel xef Ángel Olachea, del Centro Andaluz de Investigaciones Vitivinícolas, durant una sessió en la qual es van proposar noves maneres de consumir el vermut i diferents combinacions entre aquest licor i la xocolata.

Trufes i bombons

El primer producte que es va  desenvolupar van ser les trufes de vermut, elaborades amb la varietat Rojo Reserva. En aquest cas, s’integra amb la xocolata per donar lloc a una sensació de contrastos entre l’amargor del cacau i les diferents espècies que predominen en el vermut.
Un altre producte que es va elaborar la mateixa varietat de producte van ser els bombons semiesfèrics. En aquest cas, el vermut s’incorpora en estat semilíquid a l’interior de la xocolata perquè quedi una textura adequada per tal que es trenqui la seva estructura i permeti lliscar el vermut.
Amb aquestes noves fórmules de consum, l’empresa pretén aportar una nova forma de presentar aquest producte a la taula alhora que innova en el sector de l’enologia.

 

BOMBON_YZAGUIRRE1