Reflexions sobre la sanitat pública

Per . Actualitzat el

Respecte a l’article «Defensem la sanitat pública» de Pau Ricomà, publicat a la premsa local la setmana passada, vull fer les reflexions següents:

No hi ha cap pla per privatitzar la sanitat, malgrat les constants insinuacions que s’utilitzen políticament per part d’alguns partits. Rotundament, no hi ha un pla ocult per privatitzar la sanitat.

A la Regió Sanitària es planifica i es gestiona seguint les directrius del Pla de salut de Catalunya 2011-2015 que vol respondre, entre moltes altres coses, al missatge de l’Organització Mundial de la Salut en l’informe sobre la salut al món 2010: «Tots els països poden fer alguna cosa, molts del quals molt, per millorar l’eficiència dels seus sistemes sanitaris, i alliberar així tots els recursos que es podrien emprar per donar cobertura a més gent, a més serveis i a més despeses».

És a partir d’aquestes directrius públiques que s’articulen fórmules de col·laboració, coordinació i cooperació entre els tres grans proveïdors de sanitat pública a Tarragona ciutat.

Tenim molt clars els principis bàsics de la sanitat a Catalunya, universalitat, equitat i gratuïtat, que el Govern garanteix, i a partir dels quals articulem les actuacions sanitàries a realitzar sense cap més interès que reforçar el sistema sanitari a Tarragona i alhora fer-lo més sostenible.