L’Ajuntament no actualitzarà el valor cadastral per no apujar l’IBI

Una ordre ministerial l’autoritzava a revaloritzar-lo en un 10%

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha decidit renunciar a l’actualització dels valors cadastrals en un 10%, que podia demanar per aplicar l’any vinent. El govern central va promulgar el setembre de 2014 una ordre que habilitava l’actualizació en un 10% dels valors cadastrals d’un seguit de municipis que feia uns determinats anys que, segons el seu criteri, no els tenien posats al dia (Ordre Ministerial 1750/2014, de 29 de setembre), entre els quals hi havia Calafell. L’anterior consistori va sol·licitar aquesta revalorització per a 2015.

El nou govern, però ha decidit desistir d’aquesta possibilitat per a l’exercici de 2016. Aquesta decisió, aprovada en la darrera junta de govern local, permetrà que no hi hagi un increment en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de l’any vinent.

El tinent d’alcalde de Serveis Econòmics i Urbanístics, Adrià Seras, ha afirmat que  «les finances municipals poden encaixar perfectament una reducció d’ingressos d’uns dos milions d’euros anuals, que és el que calculem que no cobrarem abaixant el 10% de l’IBI».