La Platja: paelles i sardinades al costat de l’Arrabassada

Per . Actualitzat el

Els gurmets de Tarragona recordarem sempre la bona feina gastronòmica desenvolupada durant els anys que van del 1996 al 2002 pels germans Campabadal.

Enrique, a la cuina, i Leandro, a la sala, van situar el seu restaurant Belle Epoque, que es trobava al nucli antic, entre els millors de la ciutat. Però des de 1986 ja regentaven també el bar restaurant del Càmping Tàrraco, al costat de la platja de l’Arrabassada, i que era el negoci familiar de tota la vida. El 2002,  a causa d’un excés de feina i manca de temps, van decidir tancar el Belle Epoque un cop aconseguit el seu objectiu professional.

L’any 2006, ja desaparegut també el Càmping Tàrraco, van reinaugurar el restaurant amb el mateix amb el nom de La Platja on ofereix una cuina senzilla però molt honesta, ben feta i  amb una molt bona relació qualitat/preu.

Amb un gran pàrquing per als seus clients, ara a l’estiu que no tanca cap dia i ofereix plats ben apetitosos com croquetes casolanes, 7,00 €; musclos a la marinera, 6,90 €; llobarro al forn, 13,70 €; entrecot a la graella 13,90 €,  fideuà, galtes de porc; xai, 9,80 €; secret ibèric, 9,20 €… Però el millor triomf de l’oferta està en el menú paella que, per 20 euros IVA inclòs, comença amb una amanida de formatge amb bacó i fruits secs molt ben adobada, musclos al vapor, calamars a l’andalusa, paella marinera, postres, vi i cafè.
I des del passat dissabte, dia 25 de juliol, tots els dissabtes al vespre la resta de l’estiu i a la terrassa, ofereixen el menú sardinada en què, a més dels entrants a compartir, braves, musclos i amanida Cèsar, es pot assaborir una sardinada a la brasa feta a la vista dels comensals, o llonganissa com a alternativa, amb postre i beguda.  Tot plegat per 16 €, IVA inclòs. S’inclou també un didalet del típic rom cremat.

Els tarragonins que recordem aquelles sardinades que fa dècades feia la Barraca del Port, ara les podem gaudir de nou, al costat de l’Arrabassada, sense problemes d’aparcament a la terrassa a l’aire lliure del restaurant La Platja, de la mà de dos bons professionals com són els germans Campabadal.