El menjador social de Calafell amplia el nombre de places i de dies d’obertura

Vuitanta nens i una trentena d’adults tindran garantit com a mínim un àpat al dia durant tot l’estiu

Per . Actualitzat el

El nou govern municipal de Calafell ha decidit ampliar el suport alimentari que rebien les persones, nens i adults, en situacions socials i econòmiques de gran necessitat. Vuitanta nens i una trentena d’adults tindran garantit com a mínim un àpat al dia (més en el cas dels infants) durant l’estiu.

El centre obert és un servei per a infants en situació de risc d’exclusió social, amb activitats educatives. Els serveis socials municipals no poden garantir que aquests nens tinguin un àpat equilibrat diari fora del servei del centre obert. Molts d’aquests nens tenen assegurat aquest mínim durant el curs acadèmic al menjador escolar, però a l’estiu ho necessiten igualment. El suport inclou l’esmorzar, el dinar, el berenar i una carmanyola per endur-se.

Per aquest estiu, l’antic Ajuntament havia previst trenta places, en torns de tres setmanes, de forma que un mateix usuari podia accedir-hi una setmana de cada tres. «Nosaltres hem decidit que no hi hauria torns, sinó atenció cada dia. I, a més, que a partir del 27 de juliol, i fins al 31 d’agost, ampliaríem les places fins a vuitanta», explica la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio.

L’objectiu, segons Rubio, «és que tots els nens del municipi arribin al setembre, quan podem comptar amb el menjador escolar, sense distincions per la situació familiar o els efectes de la crisi. Una mala alimentació minva les capacitats i les oportunitats dels infants».

Per la seva banda, l’Ajuntament oferirà el servei de menjador social durant el mes d’agost. Actualment, aquest servei compta amb una vintena llarga d’usuaris, que està previst que a l’estiu s’acostin a la trentena. Per tal de cobrir el mes de vacances, l’Ajuntament arribarà a un acord amb algun restaurant del municipi.