ESCAPADES D’ESTIU: Priorat

El periodista gastronòmic, Fèlix Llovell, ens proposa una sèrie de racons on gaudir d’una escapda aquest estiu

Per . Actualitzat el

El segon suggeriment que fem d’escapades per aquest estiu (el primer va ser a la Provença), el tenim molt a prop de casa. És un viatge al món del vi i de l’oli del Priorat. Els camps d’oliveres, juntament amb les vinyes, conformen el paisatge agrícola de la comarca del Priorat.

Diferents hotels i cases rurals ens ofereixen una estada confortable i amb bona cuina local per gaudir dels tresors d’aquesta singular terra, dels seus paisatges i els seus productes agraris. Alguns han organitzat activitats per passar uns dies d’estiu inoblidables com hotel Hostal Sport (977 830 078), de Falset, que acaba de rebre en la Nit d’Enoturisme de Catalunya 2015 el Premi d’Allotjament i que disposa de diversos paquets.

L’oli sota la Denominació d’Origen Protegida Siurana és d’una qualitat indiscutible com la passió que mostren els que l’elaboren. Amb aquest paquet s’aprèn a entendre l’oli i a comprendre el perquè de la dita que diu que qui té una gerra d’oli té un tresor. L’estada inclou: allotjament 2 nits en habitació doble, esmorzar, sopar Menú Maridatge d’Oli (menú de tres plats i postres maridats amb 4 olis diferents, vi i aigua), visita al Molí d’Oli Cavaloca amb tast d’olis i degustació embotits, visita a un celler del Priorat i tast de vins i obsequi a l’habitació.

L’altre paquet que ofereix l’Hostal Sport és el de caiac i gastronomia: un passeig relaxant per l’embassament dels Guiamets i estada a l’hostal. Ideal per gaudir en parella o família del paisatge i la gastronomia del Priorat. Combina una divertida estona de caiac amb un tradicional esmorzar de forquilla o un suculent dinar al restaurant de l’establiment. També hi ha la possibilitat de descobrir el Priorat sobre les rodes d’una bicicleta elèctrica Flyer. La comoditat d’aquestes bicicletes farà que tots pugueu anar al mateix ritme i gaudir pedalant del fantàstic paisatge prioratí. Inclou visita al celler Ripoll Sans de Gratallops.

També podreu passejar pel Montsant, visitar el celler de Masroig i la Cooperativa Falset Marçà, prendre esmorzars de forquilla, gaudir de la terrassa de l’Hostal i, en definitiva, fer unes vacances dedicades a l’enoturisme, sense oblidar la visita a Scala Dei.

Si és possible demaneu la suite Mansarda de l’Hostal Sport, que és una preciositat. Molt àmplia, neta, amb una cambra de bany molt completa i espaiosa, amb banyera i jacuzzi, dues terrasses també molt grans, dos televisors de plasma de notables dimensions i decoració rústica molt acollidora. El tracte de l’hostal és familiar i molt amable. El sopar es gaudeix de la cuina catalana amb arrels del Priorat i d‘un amplíssim celler de vins amb més de 200 referències i el desdejuni està molt bé amb suc de taronja natural i un coc de poma deliciós.

Situat al centre de Falset, l’Hostal Sport disposa de garatge davant de l’establiment. En definitiva, un hotel de 4 estrelles, amb molt encant, ideal per a les visites a la comarca i la pràctica de l’enoturisme, ja que organitzen un sense fi d’activitats.