Per unes platges netes a Tarragona

David Meca ha estat el padrí de la jornada organitzada entre altres punts, a la Platja Llarga de Tarragona

Per . Actualitzat el

 

 

Mantenir la platja i el mar nets, aquesta és la premissa amb què aquest dissabte s’ha dut a terme a Tarragona una jornada de sensibilització entre els banyistes, organitzada per Paisaje Limpio, amb la col·laboració d’Ecoembes i el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el club de Vela Platja Llarga i l’Associació Surf and Clean.

Tot i que les platges de Tarragona cada cop gaudeixen de més bona salut pel que fa a la neteja, encara queda molta feina per fer en aquest camp i, des de Paisaje Limpio, destaquen el paper protagonista que tenen els usuaris per fer que això millori cada dia. La campanya vol entrar a totes les llars a través dels més petits de la casa que, en molts casos, acaben sensibilitzant la resta de la família en la cura del medi ambient, destaca Teresa Martínez, presidenta de Paisaje Limpio.

Tallers d’instruments fets amb envasos recollits a la platja, pintures murals o un collage han estat algunes de les activitats amb què els nens han pogut gaudir aprenent a reduir, reutilitzar i reciclar.

El campió del món de natació en aigües obertes, David Meca, ha estat el padrí de la jornada. Meca destaca que els tarragonins som uns privilegiats de gaudir d’aquestes platges i que per això «les hem de cuidar».

Per la seva banda, la regidora d’Espais Públics i Neteja, Ivana Martínez, creu que el nivell de neteja de les platges de Tarragona «és molt alt» i que, per mantenir-lo i millorar-lo, és més important «conscienciar que netejar».

Els organitzadors de la campanya han posat èmfasi en un dels principals residus que contaminen les platges: les puntes de cigarreta. Per això, durant tot el matí diversos voluntaris han repartit entre els banyistes cendrers i bosses per guardar els residus que es poden generar en un dia de platja com envasos i plàstics.

La campanya per unes platges netes a Tarragona s’ha dut a terme simultàniament a 12 platges del territori.