Òscar Cadiach no pot fer el cim del Broad Peak i torna a Tarragona

L’alpinista tarragoní es queda de nou a les portes del seu catorzè «vuit mil»

Per . Actualitzat el

Tal com ha informat el programa El Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio a primera hora de la tarda, l’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, ha renunciat a atacar de nou el cim del Broad Peak i tornarà a Tarragona en les pròximes jornades. La decisió s’ha pres després de comprovar l’estat de la muntanya, on hi ha acumulacions de neu que fan inviable l’ascens. De fet, totes les expedicions que es trobaven a la zona han desmantellat ja la infraestructura per tornar a casa.

Cal recordar que el passat dilluns dia 20 una allau entre el camp base i el camp 1 del Broad Peak va provocar la mort d’un portejador d’altura pakistanès i va ferir de gravetat una altra escaladora.

Dissabte passat Cadiach va atacar el cim de la muntanya  (8.047 metres) però la gran acumulació de neu ja va fer retrocedir l’equip del tarragoní, que s’ha tornat a quedar a les portes de convertir-se en el primer català que escala les catorze muntanyes més altes del món.

Tal com ha explicat a Tarragona Ràdio, Cadiach reconeix que s’ha quedat «amb ganes d’arriscar una mica més» però considera que un atac al Broad Peak és molt perillós en aquestes condicions, opinió que comparteix amb la resta d’expedicions desplaçades a la zona