Els hotels poden optar a ser la Vila Mediterrània dels Jocs

L’Ajuntament obre un concurs públic adreçat a hotels i cadenes hoteleres de la zona i amb un pressupost de més de 5 milions d’euros

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona va publicar, el passat divendres, l’anunci de licitació del servei d’allotjament dels participants, membres de les delegacions i de l’organització dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Amb aquest anunci s’espera resoldre una de les principals incògnites dels Jocs com és la creació de la Vila Mediterrània, el lloc d’ubicació dels esportistes, tècnics i organitzadors que és previst que arribin a la ciutat durant l’esdeveniment esportiu l’any 2017.

Segons es desprèn de les clàusules, el concurs és obert a hotels, cadenes hoteleres, agències i Unions Temporals d’Empreses (UTE) que estiguin situats en un radi de com a màxim 30 quilòmetres a la rodona de l’Anella Mediterrània (és a dir, que hi podran optar establiments de Salou, la Pineda o Cambrils) i que tinguin experiència en l’organització de, com a mínim, dos esdeveniments internacionals en els darrers deu anys. Tot i això, el requeriment principal és que puguin acollir més de 4.000 persones en 1.500 habitacions, que han de ser individuals, dobles i triples i adaptades  a persones de més de 2 metres. També han de poder oferir altres serveis com oficines d’atenció als esportistes, serveis mèdics, servei de restauració (menús diaris), etc.

Els establiments candidats hauran de poder garantir la creació una zona comuna internacional en què totes les delegacions puguin trobar-se i on es cobreixin les necessitats del dia a dia dels esportistes. Aquest espai haurà de disposar de diferents serveis, com ara servei clínic, gimnàs, però també espais de culte, zones d’oci, botiga de venda de marxandatge dels jocs, supermercat…

El concurs estableix que tots els serveis hauran de ser equiparables o superiors a la categoria de tres estrelles, que el primer dia que les delegacions podran accedir la Vila Mediterrània el 25 de juny de 2017 i que l’hauran d’abandonar, com a màxim, el 12 de juliol, amb la qual cosa es requereix l’exclusivitat d’aquests espais durant 12 dies seguits.

El pressupost previst és de 5.305.785,12 euros més IVA, amb el qual s’hauran de satisfer les exigències establertes en el contracte, tot i que a aquesta quantitat caldrà afegir 370.000 euros més per cobrir l’esmentada zona internacional.