Les tribus urbanes, sota l’objectiu del fotògraf Miguel Trillo

La mostra ‘Trajectes’, que retrata l’estètica urbana juvenil de diferents èpoques, es veurà a la Tabacalera

Per . Actualitzat el

Del 27 de juliol al 25 d’octubre, es podrà veure projectada l’obra Trajectes. Cinc dècades de retrats d’estètiques urbanes juvenils arreu del mó  del reconegut fotògraf Miguel Trillo, a la Pantalla de la Tabacalera.

Trajectes és un itinerari que l’artista porta treballant des de mitjans dels anys setanta fins a l’actualitat. Al principi va retratar a col·lectius de joves en l’entorn musical, a l’Espanya rebel sorgida de la dictadura. Ja als 80, fotografia molt de prop l’anomenada «Movida madrileña», posteriorment i durant les últimes dues dècades, sense deixar de reflectir la joventut espanyola, viatja a alguns països àrabs i a les megalòpolis d’Àsia i d’Amèrica a la recerca de noves estètiques urbanes.

La seva obra s’emmarca dins del documentalisme fotogràfic amb intencions conceptuals. Li agrada reflectir la vida de certes minories, a les que aborda sense cap mena de premeditació, guiat pel seu instint. Es tracta de joves que busquen ser especials, i que s’identifiquen amb diverses tribus urbanes. La relació amb els personatges és directa, sense postures ni muntatges, i creu que l’escenari on habiten és tan important com el model.  L’autor defuig dels tòpics, cercant un retrat tranquil, on la pròpia imatge és l’única referència, com si es tractés d’un retrat pictòric clàssic.

Segons Gerry Badger, la seva extensa obra sobre la cultura juvenil i la moda urbana «esdevindrà una figura fonamental a tot el món en aquest gènere fotogràfic tan fascinant».