L’aeroport de Reus optarà a ser la seu del Routes Europe 2018

Es tracta d’una de la reunió de les companyies aèries més importants d’Europa que ha de servir per promocionar el territori

Per . Actualitzat el

L’aeroport de Reus s’ha marcat com a objectius prioritaris per als pròxims anys incrementar el nombre de vols xàrter per equiparar-los amb el nombre de vols de baix cost que actualment representen el  volum més gran d’operacions de la infraestructura aeroportuària. Així s’ha posat de manifest en la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus, reunida per primera vegada des de la constitució dels nous ajuntaments, amb la presència del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i del secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, i el president del Patronat de turisme de Costa Daurada, Octavi Bono, entre altres. La Taula està formada per administracions, agents privats i cambres de comerç, i des de l’any 2012 fins a l’actualitat ja ha contactat amb més de 110 companyies.

El delegat del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, ha  defensat que cal promocionar el vol xàrter perquè continuï sent un refent per l’aeroport de Reus, atès que més del 90% d’usuaris que utilitzen aquests tipus de vols es queden al territori».

En aquesta taula també s’ha posat de manifest que les expectatives de creixement de l’espai aeroportuari depenen en gran part de l’estratègia comercial de la principal companyia operadora, Ryanair, que  ha decidit centrar tota la seva activitat a l’Estat espanyol a l’aeroport de Barcelona mentre duri el procés d’adquisició de nous aparells, que es preveu que s’allargui fins al 2016.

Segons Raül Font, secretari de Territori i Mobilitat, malgrat aquesta realitat, la companyia «ens ha traslladat que continua confiant en Reus, i una prova d’això és que manté els dos vols que té vigents durant l’hivern per, quan tingui els nous avions, poder operar des d’aquí, en resposta a la seva estratègia d’expansió».

A aquesta línia de treball que és l’equiparació de vols baix cost i vols xàrter s’uneix la de la promoció pròpia de l’aeroport de Reus. En aquest sentit, Font ha anunciat que l’aeroport de Reus presentarà  candidatura per ser la seu del Routes Europe 2018, una trobada de companyies aèries europees que serveix per debatre i presentar les diferents destinacions europees. Es preveu que entre 75 i 100 companyies aèries de tot Europa visitaran l’aeroport reusenc, «un factor de promoció molt important del territori, ja que podem parlar amb totes les companyies i explicar-los les bondats de l’aeroport i del territori», ha assegurat Nin.

Davant les perspectives de creixement, segons Raül Font, els resultats poden millorar però depenen de molts factors, especialment de la recuperació econòmica en general.