L’Ateneu, escenari del nou videoclip de Jordi Català

Per . Actualitzat el

El passat dissabte, 18 de juliol, l’Ateneu de Tarragona es va convertir en un cafè dels anys 40 per aixoplugar el rodatge del segon dels tres videoclips del cantant tarragoní Jordi Català i l’Orquestra Nova Paper de Tornassol, reinventada el setembre de 2014 i apadrinada honoríficament per la tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona,  Begoña Floria.
També es van rodar exteriors a la rodalia del Teatre romà de Tarragona (un dels monuments declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000). Denominat pel mateix artista Nou rock i ball en català, el videoclip de la cançó Hola nena (rock swing), composada per Jordi Català (lletra i música) l’any 1984 i ara remasteritzada i reforçada amb més metalls pels músics de la formació (Raül Cid, trombó; Josué Garcia, trompeta, i Gabriel Garcia, saxo), és la segona d’una sèrie de tres cançons que figuraran en el seu pròxim treball, L’ànec verd, ballem també en català, (pensa, riu i balla), a més d’arranjaments per ballar, d’Amparito Roca (pasdoble de festa major i molt bé), Imagina’t de John Lennon per la pau (en català) i una versió de tres cançons lligades de Glen Miller, (rock swing), entre altres.

La resta dels components d’aquesta formació musical tarragonina són Magí Morlanes, bateria, Joan Llorens, percussió, Joan Muñiz, Baix, Joan Josep Santos, guitarra, Xavier Giner, teclat i veu i les veus d’en Jordi Català (en català), Paola (castellà i varis) i la recent incorporació al grup de Mercè Verge (anglès).
El tercer videoclip del treball es rodarà el pròxim mes de setembre també a Tarragona. El treball veurà la llum en forma de llibre musical, entre octubre i desembre de 2015, tot coincidint amb els 35 anys de la formació Jordi Català i Paper de Tornassol, rock i ball en català des de Tarragona amb projecció a Catalunya i al món mitjançant les noves tecnologies.