Ja es coneixen els actes de Sant Magí 2015

Una de les propostes destacades del programa, que té més de 200 actes, és la presentació dels Gegants Moros restaurats

Per . Actualitzat el

Sant Magí 2015 torna ser la festa major d’estiu més esperada de l’any amb la participació de moltes entitats que la fan possible i que ja han consolidat les seves iniciatives amb èxit de participació i també ho són, com no podria ser d’una altra manera, els actes més tradicionals, els relacionats amb l’aigua i la processó del sant.

Tot i que la festa és del 14 al 19 d’agost, en dies previs ja comença a notar-se l’ambient festiu amb actes previs que engeguen, per exemple, el dissabte 8 d’agost amb el IV Concurs d’Estirada de Corda i finalitzen més enllà del 22 d’agost amb la 4a Festa Gitana. El programa es presenta en 210 actes, que en la mateixa línia dels darrers anys presenta tot tipus de propostes ciutadanes i tradicionals, així com també en formen part els espectacles del Festival d’Estiu ETC, que són Los Sabandeños, la proposta de Mario Gas, Sócrates; la dansa de Sara Baras amb Voces i el musical Symphonic Rhapsody of Queen.

Els nous gegants Moros

Sens dubte, tots aquells amants de la part més tradicional de la festa, tindran una cita inaludible el diumenge 16 d’agost a les 19h a la Plaça de la Font, amb la presentació de la restauració dels Gegants Moros. Durant un acte que es preveu sigui festiu, però alhora molt majestuós, es descobrirà el nou aspecte dels Gegants Moros de la ciutat, després d’un minuciós procés de restauració dirigit i coordinat per l’escultora Àngels Cantos i en el qual també han participat Antonio Gómez en el disseny de la joieria i Josep Maria Casas en el del vestuari.

A més, es podrà sentir una rumba, que amb motiu del 30è aniversari d’aquestes peces, el prestigiós músic tradicional Carles Belda ha compost i que porta per títol La rumbeta dels Gegants Moros de Tarragona, la percussió de la qual ha anat a càrrec de Pere Olivé. No us perdeu aquesta presentació perquè, a banda de poder escoltar en primícia aquesta peça, podreu descobrir les novetats en la indumentària i l’aspecte dels gegants. Tot plegat, amanit amb l’espectacle que la companyia Genovesa de Narratives Teatrals ha dissenyat per a l’ocasió.

Així mateix i per segon any consecutiu, el diumenge 9 d’agost se celebrarà la II Trobada de Gegants i Nanos, que es passejaran per la Rambla Nova fins a la Part Alta. A les 19h hi haurà tanda de lluïment de gegants i nanos a la Plaça de les Cols.

Seguint amb els actes més propis de la festa de Sant Magí, podrem comptar un any més amb la Sindriada i la seva revetlla a la Plaça de les Cols, amb l’actuacioó de la Banda del Panda, un grup de festa-fusió que presentarà el seu nou disc, Viu, un treball que es desmarca lleugerament de la rumba i s’apropa a sonoritats de reggae i cúmbia. El preu del tall de síndria, 1€, es destinarà a l’entitat sense ànim de lucre de la ciutat que esculli el guanyador de la WaterMelon Pool 20015 –prevista pel   hss; una proposta, com la Sindriada de Viñolas el Feriante; que tindrà, sens dubte, molta repercussió entre els més “nocturns i festers” de la ciutat.

La programació conjunta amb les entitats

I de la mateixa manera que l’activitat que acabem de citar, n’hi ha moltes d’altres destacables que conformen la programació. I el que ens proposa enguany La Imaginada vol ser un any més l’oferta que aprofundeix en l’àmbit sociocultural de la festa, amb un bon grapat d’activitats que volen fer reflexionar davant del model de vida que portem avui en dia; que volen ser col·laboratius i de participació en l’espai públic que ens ofereix aquests dies la festa de Sant Magí.

De manera també innovadora, però en un altre sector ben diferent, enguany l’Agrupació Sardanista de Tarragona ens proposa la Primera Pujada Festiva a Sant Magí. Des de la Plaça dels Carros i fins al Portal del Carro s’agruparan sardanistes, xarangues, grallers i grups de música per arribar fins a la capella de Sant Magí on finalment es ballarà la sardana del patró.
Una altra propsta nova és la de Dames i Vells; que el 16 d’agost a les 12h faran un vermut popular, amb presentació de samarreta, Foto-cul i primer concurs de Dama i Vell; concurs de disfresses i versots de parella de Dama i Vell.

I dins el grup d’iniciatives ciutadanes, però que aquesta ja ve sent tradicional, els dies 14 i 15 tindrà lloc el 16è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona a la Capsa de Música a partir de les 23h. El tradicional Festival de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) es transforma en el Capsa Music Festival. Una manera de donar a conèixer el que en els darrers anys s’ha convertit en l’espai de referència musical de la ciutat: la Capsa de Música.

 

Aquí podeu consultar el programa