Set municipis de la Costa Daurada a la campanya Per unes platges netes

El campió de natació David Meca serà l’encarregat de presentar la iniciativa el pròxim dissabte dia 25 al matí a la platja Llarga de Tarragona

Per . Actualitzat el

L’Associació Paisaje Limpio, amb la col·laboració d’Ecoembes, l’organització que té cura del medi ambient mitjançant el reciclatge dels envasos domèstics a l’Estat espanyol, i el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Club de Vela Platja Llarga i l’Associació Surf and Clean, duen a terme en un total de dotze platges del territori la campanya Per unes platges netes a Tarragona, adreçada a totes les persones que aquest estiu vulguin gaudir de les platges de la Costa Daurada.

David Meca, campió mundial de natació i defensor d’un mar lliure de residus, apadrina aquesta acció de conscienciació i estarà present el pròxim dissabte 25 a les 11 del matí a la platja Llarga de Tarragona per fer arribar en persona els missatges de la campanya a tots aquells que es passin per aquesta platja.

La campanya de conscienciació, que tindrà lloc en un total de dotze platges dels municipis de Tarragona, Torredembarra, Vila-seca, el Vendrell, Cambrils, Salou i Calafell, ja ha començat amb una crida a la població a través de televisions, mupis i autobusos amb el següent missatge: «Per unes platges netes a Tarragona. No abandonis els teus residus, respecta el teu entorn. Recicla. Perquè tu formes part de la naturalesa»

«No llencis escombraries al mar»
Amb motiu de l’acte de presentació de la campanya a la Llarga, l’Associació Surf and Clean organitzarà a peu de platja tallers musicals i de treballs manuals per a tots els nens i nenes que vulguin participar-hi. Després d’una breu explicació dels efectes que poden tenir els residus en el medi ambient, i centrant la solució a aplicar les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar), s’establiran grups per realitzar una batuda de recollida de residus. Després els nens podran fabricar instruments musicals al taller «No tiris escombraries en el mar», pintar un mural amb pintures a l’aigua o realitzar un collage amb els materials recollits.