Calafell celebra el Festival Terra Ibèrica

Un dels punts forts del programa serà l’espectacle de reconstrucció històrica ‘Annibal ad portas’ que tindrà lloc divendres 31 de juliol i dissabte 1 d’agost

Per . Actualitzat el

El Festival Terra Ibèrica de Calafell se celebrarà del 24 de juliol a l’1 d’agost, amb una proposta temàtica que aposta per la reconstrucció històrica de l’època de la Segona Guerra Púnica (218-210 abans de Crist). Activitats divigultatives per a tots els públics, inclós l’espectacle ‘Annibal ad portas’, recrearan escenes de l’enfrontament entre romans i cartaginesos pel domini de la Mediterrània, que va tenir en bona part la península Ibèrica com a escenari.

El gros d’activitats del Festival es fan a la Ciutadella Ibèrica de Calafell, l’únic jaciment arqueològic d’època ibèrica que ha estat reconstruït amb tècniques d’arqueologia experimental i amb la finalitat d’acostar la història a tothom. El Festival és la principal activitat anual de la Ciutadella i té com a objectiu divulgar els principals trets d’aquella civilització amb activitats per als més petits, visites nocturnes, visites temàtiques, gimcanes familiars o jornades gastronòmiques.

Dins del programa, per exemple, és possible degustar receptes culinàries, inspirades en productes documentats, de fa més de 2.000 anys i conèixer algunes de les tasques quotidianes dels ibers, com l’elaboració de vi, el procés per obtenir objectes d’espart, la metal·lúrgia o la construcció.

Cada edició té un leit motiv: el d’enguany és el paper que les tribus íberes van desenvolupar en les guerres entre romans i cartaginesos, amb la implicació de fenicis i grecs. Aquest episodi serà recreat amb la participació d’equips de reconstrucció històrica d’arreu del país. El moment culminant serà l’espectacle Annibal ad portas, que es representarà el divendres 31 de juliol i el dissabte 1 d’agost, a partir de les 22.30 hores a la Ciutadella Ibèrica.

L’entrada costa 12 euros (general) i 7 euros (reduïda). Cal fer reserva prèvia (977 694 683 o 647 751 569), atesa la limitació d’aforament.