L’Hospital Sociosanitari Francolí celebra el seu 10è aniversari

Un acte modest serveix per retre homenatge a l’equip de professionals que durant més d’una dècada ha fet possible la tasca desenvolupada pel centre

Per . Actualitzat el

Més d’un centenar de persones, representants del teixit associatiu del territori, professionals, exempleats, polítics municipals, residents i familiars de l’Hospital SocioSanitari Francolí s’han aplegat aquest dilluns a la tarda als jardins del centre per commemorar el desè aniversari de la posada en marxa de l’equipament als terrenys annexes al complex sanitari del Joan XXIII. L’acte ha servit per retre homenatge les persones que durant aquesta dècada i també en anys anteriors han participat en aquest equipament sociosanitari, que l’any 1992 va rebre l’encàrreg de la Generalitat de Catalunya d’assumir la cartera de serveis que en el seu dia oferia la desapareguda residència Casablanca, propietat de la Diputació de Tarragona. L’actual centre, que es va construir l’any 2005, exemplifica l’evolució que el serveis sociosanitaris han experimentat en els darrers anys, avançant cap a l’especialització del tractament a la ciutadania.

Els parlaments han anat a càrrec de Pere Montserrat, gerent de l’ICS al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, del Josep Ramon Fuentes, president del Consell d’Administració de GIPSS (empresa pública titular de l’equipament) i de Joaquim Nin, delegat territorial del Govern al Camp de Tarragona. Aquest últim ha resaltat el paper dels treballadores i treballadores del centre i els ha instat a continuar treballant amb la mateixa il·lusió «malgrat els temps difícils i les dificultats». Nin ha aprofitat la presència d’una vintena de membres de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública per recordar que «que l’Hospital Sociosanitari Francolí estableixi un diàleg fluid i sincer amb la resta de proveïdors sanitaris de la ciutat i del territori és positiu», en clara resposta a la queixa de la plataforma que es mostra contrària als plans funcionals de col·laboració territorial que el mateix hospital Sociosanitari Francolí està impulsant conjuntament amb ICS i amb la Xarxa de Santa Tecla per tal d’intentar millorar l’atenció sanitària i social a les comarques tarragonines.

L’acte ha comptat també amb l’actuació del cor Corxera, que ha interpretat tres temes davant del públic assistent.

Moment de l'acte commemoratiu del 10è aniversari, que ha comptat amb la presència del delegat territorial del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin.