Un ple «infernal» enceta la legislatura

El ple ha aprovat realitzar un estudi de la qualitat de l’aire, una moció en defensa de la sanitat pública i evitar que els desnonats paguin l’IBI

Per . Actualitzat el

El Saló de plens, amb el seu vellut vermell i a més de trenta graus de temperatura, ha deixat de ser el forn habitual dels dies d’estiu per convertir-se en un paratge infernal on a les intervencions dels set grups municipals s’hi ha sumat la calor, l’avorriment i els sorolls d’obres al carrer i dels plors d’un assistent massa jove que la mare s’ha acabat enduent en braços. Un clima que ha fet divagar a alguns representants municipals en els primers punts de l’ordre del dia i que ha fet que l’alcalde Ballesteros demanés «brevetat a tots perquè si no morirem deshidratats» just abans d’afrontar les setze mocions presentades pels diversos partits.

Però el ple ha pogut ser moltes coses menys breu. La primera hora ha servit per aprovar l’ordre del dia, per veure que els dos membres de la CUP no en deixaran passar ni una (han votat en contra de l’aprovació de les actes de les sessions anteriors per no incloure les argumentacions dels regidors) i per conèixer les tendències en el món dels ventalls dels regidors. C’s per exemple ha encarregat al grup Vergüenza Ajena uns ventalls taronges com el color del partit però amb el logo del grup de música, la Laia Estrada de la CUP n’ha brandat un amb l’estelada i la Ivana Rodríguez un amb motius florals. Altres han estat més discrets, però els predominants han estat els de color vermell amb el logotip de Repsol i on es llegeix «amb la festa». Aquests els repartia el consistori i ha volgut l’atzar que hagi estat en el dia que es debatia la moció sobre elaborar un estudi sobre la qualitat de l’aire de la nostra ciutat que hagin esdevingut protagonistes del ple més calorós de l’any.

La moció de l’aire, potser per la manca que semblava que hi havia a la sala, s’ha aprovat per unanimitat. Com la que ha de permetre que els desnonats no paguin l’IBI un cop s’hagin acollit a la dació en pagament. També s’ha aprovat la moció de defensa de la sanitat pública amb l’única abstenció de CiU. Les mocions que no s’han aprovat són les que proposaven que l’Ajuntament de Tarragona entrés a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència.