El Port aposta per l’energia solar

Una instal·lació fotovoltaica cobrirà un 10% en el consum d’energia elèctrica anual de l’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona és motor econòmic del territori amb una creació de 7.000 llocs de treball entre directes i indirectes i amb un gran impacte en el desenvolupament econòmic i social. Així mateix, l’objectiu és continuar creixent però de manera sostenible impulsant contínuament projectes de millora que es basen en criteris de sostenibilitat ambiental, que garanteixin una adequada gestió dels recursos naturals i la protecció de l’entorn portuari, responent al seu torn a les demandes actuals de la societat.

Una de les línies de treball en matèria de sostenibilitat és l’eficiència energètica, realitzant accions per optimitzar el consum energètic en la zona portuària i la introducció d’energies renovables per a reduir la petjada de carboni.

En el marc d’aquesta línea de treball el Port de Tarragona ha iniciat aquesta setmana les obres per a l’execució d’una instal·lació fotovoltaica sobre la coberta de l’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Aquesta instal·lació permetrà cobrir un 10% del consum d’energia elèctrica total anual que aquest edifici consumeix, a la vegada que contribueix a la reducció de l’emissió de 69,12 tones de CO2 a l’atmosfera anuals.

La inversió realitzada en aquesta instal·lació fotovoltaica, dissenyada per produir electricitat de l’ordre de 76.000 kWh/any, és de d’uns 80.000€. El retorn de la inversió previst en funció dels costos en l’estalvi energètic és d’uns 7 anys. Aquesta instal·lació estarà connectada a la xarxa elèctrica interior, amb una potència de 60 Kwp, generant energia elèctrica per a l’autoconsum propi de l’edifici.

Les tasques d’apilament de material es van iniciar ahir dimarts 14 de juliol i finalitzaran divendres. És per aquest motiu que durant aquesta setmana, i degut a les maniobres de la maquinaria utilitzades en aquesta fase de l’obra, hi haurà talls del trànsit tant de persones com vehicles en els vials perimetrals de l’edifici de l’APT.

Els treballs d’instal·lació i posada en marxa de la planta fotovoltaica està previst que durin quatre setmanes.

Aquesta acció promoguda per l’Autoritat Portuària de Tarragona s’emmarca dins dels objectius ambientals de l’organització per aquest 2015 i s’afegeix a les instal·lacions fotovoltaiques dutes a terme en altres edificis realitzades l’any passat.