Si vols passar per aquest carrer, abraça’m!

Vimbodí i Poblet senyalitza el carrer de les Abraçades, de 94 centímetres d’ample, un dels més estrets de Catalunya i l’Estat

Per . Actualitzat el

S i aneu a Vimbodí, a la Conca de Barberà, no podeu deixar de passejar per un dels carrers més singulars del municipi, el carrer de les Abraçades, anomenat així perquè per passar-hi, a causa de la seva estretor, dues persones gairebé s’han de fregar els cossos. Ara us serà més fàcil que mai trobar-lo, ja que l’Ajuntament l’ha senyalitzat amb un panell que informa –en català, castellà, anglès i francès– de les seves peculiars característiques, i que tàcitament adverteix que qui hi passi potser s’endurà alguna abraçada involuntària.

El carrer de les Abraçades és un dels carrers més estrets de Catalunya i de tot l’Estat, ja que només té 94 centímetres d’amplada. No fa gaire, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet va decidir remarcar i posar en valor la singularitat del carrer de les Abraçades incloent-lo en la nova ruta turística que recorre el nucli antic de la vila i ara l’ha senyalitzat amb un panell informatiu multilingüe que, com la resta de senyalització turística de la vila, ha tingut el suport del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la Diputació de Tarragona. En aquest cas s’ha situat al carrer Major, en un dels extrems de l’estret carrer.

La via, amb una desena d’esglaons, connecta el carrer principal de Vimbodí amb la placeta de la Verdura, un petit espai on segles enrere s’havien venut hortalisses i altres productes del camp.
Tal com expliquen des de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, l’època en què es va començar a anomenar aquest carrer com el de «les Abraçades» és incerta. Alfons Alsamora, cronista local i un dels autors de la Història de Vimbodí i Poblet, assenyala que la denominació d’aquest passatge «ja era popular al segle XIX, i potser fins i tot abans». Finalment, va acabar formant part del nomenclàtor oficial, i amb els anys s’ha convertit en el carrer més famós del poble.

Cada cop són més els visitants que s’hi passegen i aprofiten per protagonitzar més d’una arrambada, com a mínim per immortalitzar-la amb la seva càmera o el seu telèfon mòbil.

Un nou rècord de persones dins del carrer

Durant la primera edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, VITRUM, celebrada l’octubre de l’any passat es va fer una fotografia històrica (a la imatge) amb el major nombre de vianants ficats alhora entre les seves dues parets. Finalment se n’hi van encabir 69. Ara el repte és superar aquesta marca en la pròxima festa del vidre, que se celebrarà els dies 3 i 4 d’octubre d’enguany.

ACTE-ABRAÇA'T-VITRUM-2014_copy