La Taula per explicar i escoltar

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres, 15 de juliol, es constitueix la Taula territorial sobre la Qualitat de l’Aire el Camp de Tarragona, arran de la moció aprovada, per unanimitat, al Parlament de Catalunya.

La realitat industrial en aquest espai central del Camp de Tarragona és un actiu en matèria de creixement, de llocs de treball i de coneixement, però també és cert que aquesta realitat té una sèrie de costos que cal assumir, com ara el de les emissions a l’atmosfera. Sense que es pugui dir que hi ha una situació alarmant, és fàcil entendre que, des de la bona fe, hi hagi elements de preocupació que aconsellen conèixer quina actuació es realitza per part dels poders públics. Però hem d’anar més enllà de les administracions, ja que no podem obviar el paper que també tenen les empreses, la universitat i la mateixa societat civil en la configuració d’aquesta realitat.

Comencem pel començament, doncs, que és aplegant-nos i parlant. D’entrada, convé explicar quina normativa hi ha en vigor, quines accions es fan  –amb criteri i rigor científic– en l’actualitat  i que arrenquen de fa anys. És a dir, volem fer una Taula per donar informació, escoltar a tothom, aportar coneixements, aclarir dubtes i analitzar propostes. Ningú no té mai totes les respostes, per tant, serà bo que escoltem les de tothom, per contrastar, conèixer, reflexionar i, en allò que convingui, cercar solucions en benefici general.