L’Àliga ja llueix com si fos nova

La restauració ha anat a càrrec del mateix escultor que la va fer el 1986

Per . Actualitzat el

L’Àliga de Tarragona va sortir a ballar aquest dissabte per donar el tret de sortida als actes commemoratius del seu trentè aniversari. Recuperada l’any 1986 pel Ball de Diables de Tarragona, és una de les bèsties més estimades per la ciutat i pel jovent que omplen els carrers de la Part Alta durant la baixada del 21 de setembre.

Des de la seva recuperació, enguany fa 30 anys, només s’ha dut a terme alguna petita intervenció d’urgència. La figura, amb el pas dels anys i ha causa de les sortides ha requerit finalment d’una restauració integral que l’Ajuntament de Tarragona ha pagat i que va començar el març passat.

La restauració ha consistit en soldar i reparar vàries plomes de la part del pit, arreglar diferents desperfectes en altres parts del cos metàl·lic com les ales i la cua, resseguir les vores al voltant dels portadors i els anclatges de les ales. La feina l’ha dut a terme a l’escultor Antoni Mas i Castelltort, que ja va ser l’autor de l’Àliga l’any 1986 i de l’Àliga petita el 2008.

També s’ha aplicat una capa decapant i s’ha eliminat part del vernís. Un cop decapada s’ha netejat i s’ha repintat i abrillantat. Aquesta tasca correspon a Biosca Pintors, Pintura Decorativa i Restauració i Conservació. I finalment els Tallers de la Joiera Blàzquez, s’han encarregat de restaurar la corona que ja van fer l’any 1986.