L’Àliga fa festa grossa pels seus trenta anys

L’organització de la Mostra de Folklore Viu, la samarreta de la Baixada de l’Àliga i la GigaFoto dels Portadors són alguns dels actes més destacats

Per . Actualitzat el

Els aliguers han presentat l’atapeïda agenda de l’Àliga per aquest estiu. L’element daurat del Seguici de Tarragona acaba les vacances (han estat quatre mesos restaurant-la) aquest dissabte a les sis de la tarda. La ciutadania podrà gaudir de la bèstia altra cop el mateix dissabte a la tarda a la plaça de les Cols i tot seguit al seu lloc habitual de la Casa de la Festa.

Amb l’Àliga ja en actiu i en plena forma, el 15 d’agost es presentarà la Samarreta de La Baixada de l’Àliga, «una samarreta que volem que serveixi per convertir la nit del 21 de setembre en una autèntica Marea Groga», explica el vocal dels aliguers, Albert Punyet, recordant el caire festiu, lúdic i responsable de la Baixada de l’Àliga. Aquest mateix dia, en el marc de la presentació de la samarreta a dos quarts d’una del migdia, es farà una festa rumbera i una fideuada popular.

Dos dies després, aprofitant les Festes de Sant Magí, es presentarà l’Àliga de Goma amb una festa de l’escuma dins de la Ruixadeta.

Ja com acte previ de les Festes de Santa Tecla la bèstia participarà com element convidat al Balla els Balls de l’Esbart Santa Tecla, el 12 de setembre. L’endemà l’Àliga convoca a totes aquelles persones que l’hagin dut algun cop durant aquests trenta anys de vida per dur a terme la GigaFoto dels Portadors de l’Àliga. Serà el 13 de setembre a les dotze del migdia a la plaça de les Cols.

El dia fort serà el 19 de setembre amb la col·laboració de la bèstia amb la Marató de Sang de Tarragona, la celebració de la revetlla de l’Àliga (amb Vergüenza Ajena i CAT Rock) i l’organització de la 23a Mostra de Folklore Viu en la qual el fil conductor serà la corona dels elements festius. Hi participaran el Ball de Sant Miquel i els diables d’Igualada, l’Àliga del carrer de la Pietat de Berga, el Lleó de Barcelona, el Xut de Solsona, els Gegants Bojos de Solsona, els Gegants de Montblanc, els Gegants Indis de Reus, Dansa de la Moma de València, Moixiganda de Sitges, l’Àliga de Girona i la nostra Àliga.

El 21 de setembre es preveu una marea groga a la Baixada de l’Àliga que acabarà amb el ja consolidat Ball de l’Any a la plaça de la Font que inclourà un mapping especial de les darreres 30 tecles.

I, per acabar, l’Àliga veïna de Reus acompanyarà a la seva homòloga tarragonina en la Cercavila de Santa Tecla del dia 22 de setembre.

Paral·lelament, s’organitzarà un concurs d’Instagram amb la posterior exposició a l’Espai Turisme de les trenta millors fotografies i premis per a les tres guanyadores.