130 participants en la vuitena edició de la Ciberàgora

La jornada s’ha centrat en l’aplicació de les TIC en la millora de la qualitat de vida de les persones

Per . Actualitzat el

“La ciutat intel·ligent a la mida de les persones” és el titol de la jornada Ciberàgora que s’ha celebrat aquest matí a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos, i en la qual hi han participat 130 persones.La jornada, organitzada per l’Ajuntament (Telecentres Tarragona), la fundació Tarragona Smart Mediterranean City i la Universitat Rovira i Virgili, ha arribat a la vuitena edició i en aquesta ocasió s’ha centrat en l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en la millora de la qualitat de vida de les persones.

El Tinent d’Alcalde d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta nova edició Ciberàgora que un any més ha servit d’espai de reflexió i debat al voltant del concepte Smart City. “En un context socioeconòmic com l’actual les administracions i les empreses tenim l’obligació de donar respostes creatives i innovadores per millorar la qualitat de vida de les persones”, ha afirmat Francesc Roca .

Quant als ponents, la jornada ha comptat amb figures de relleu internacional com Javier Fernández López, director general d’AdvaluIT Consulting and Thecnology i professor d’ICADE Business School que ha centrat la seva ponència en les estratègies per la construcció d’una ciutat intel·ligent. Fernández ha destacat que “Tarragona està en una situació idònia per desenvolupar un pla estratègic per convertir-se en una ciutat intel·ligent”, i ha afegit que “ amb un projecte com el que té podrà rebre finançament europeu, perquè compleix tots els requisits per rebre’n”. Ara bé, Fernández ha assenyalat que “unir les diferents iniciatives que hi ha a la ciutat, com els Jocs del Mediterrani o la Fundació Smart City, hauria de ser el repte més immediat”.

De la seva banda, des de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, el doctor Sergi Lozano ha explicat que “la Fundació es basa en cinc eixos, que lliguen molt amb les característiques de la ciutat: energia, mobilitat, aigua, patrimoni històric i turisme, i salut i dieta Mediterrània; i al voltant dels quals es desenvolupen els diferents projectes”.

A banda d’aquesta jornada, i com a novetat, la Ciberàgora 2015 que va néixer de la mà dels Telecentres de Tarragona, ha comptat enguany amb algunes sessions prèvies durant les quals s’han tractat temes tan diversos com el turisme, l’educació o la salut.