‘Troianes 15’, una reflexió moderna sobre una tragèdia clàssica

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla ha programat, en col·laboració amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), l’obra de teatre Troianes 15. Un muntatge a càrrec de la companyia La Pell i sota la direcció d’Anna Estrada, que, a partir d’una adaptació de la tragèdia d’Eurípides, reflexiona sobre el paper de la dona en el segle XXI, i sobre el comportament humà en situacions de debilitat.

Troianes 15 mostra la dona com a mercaderia, com a botí de guerra. Parla del paper que se li adjudica, del lloc on se la relega. Les dones de Troia seran repartides com a trofeus per convertir-les en esclaves i concubines dels vencedors. No podran quedar-se per refer les seves vides a la seva terra, no hi ha compassió per a elles, són humiliades i se’ls arrenca la dignitat.

Paral·lelament, l’obra se centra també en l’horror de la guerra, les seves conseqüències devastadores, tant per als vençuts com per als vencedors, en els àmbits del dolor, la venjança, el sacrifici, l’amor, i la mort.

La Pell és una companyia de teatre que va néixer l’any 2010 amb la voluntat de crear un nou llenguatge expressiu que connectés i enfortís la relació entre el teatre i la societat canviant i diversa en què vivim. Un llenguatge propi que els permetés reflectir i compartir les vicissituds de la realitat que ens envolta.

És l’Anna Estrada qui lidera el projecte amb la intenció de transformar aquest nou llenguatge en un espectacle teatral. Més enllà de dirigir la companyia, és directora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic; professora de Veu i Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona; i Màster en Teatre Clàssic per la London Academy of Music and Dramatic Art.

La companyia ja va fer parada a Altafulla l’estiu del 2012, en aquella ocasió amb l’espectacle ‘Llàstima que sigui una puta!’. Una representació molt complexa, amb gran profunditat i universalitat de personatges, que narrava la història d’amor entre dos germans.

Abans de fer parada a Altafulla, Troianes 15 visitarà la localitat de Vic el 3 de juliol, i es podrà veure al Teatre Akadèmia de Barcelona del 13 d’octubre al 8 de novembre.

La representació tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de juliol a les deu de la nit a la Vil·la Romana dels Munts d’Altafulla. Les entrades ja són a la venda i es poden adquirir a un preu de 12 euros per persona a través de www.tarracoticket.cat, o bé a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla.