Tarragona, Història Viva s’endinsa a les curses de quadrigues

El programa de reconstrucció històrica inclou unes vint activitats en diferents idiomes que s’allargaran del 24 de juliol al 5 de setembre

Per . Actualitzat el

Del 24 de juliol al 5 de setembre tornen, cada cap de setmana, les activitats de reconstrucció històrica Tarragona, Història Viva; un programa que arriba a la seva quarta edició per apropar el passat de la nostra ciutat a espectadors de fora i d’aquí i fer-ho de primera mà, com ja estem acostumats a la ciutat, gràcies als grups de recreació històrica que fan un treball tan destacat.

Per tal de saber què feien i com es preparaven els gladiadors el dia abans de les lluites a l’Amfiteatre o conèixer quins eren els diferents usos de les muralles de Tàrraco en l’antiguitat fins a les milícies de 1811, els grups participants de Nemesis Arqueologia, Milícies Urbanes de Tarragona, Thaleia, Projecte Phoenix, Septimani Seniores, entre altres, proposaran uns vint actes que s’allargaran fins al mes de setembre i que tindran diferents passis en castellà, català, anglès i francès, per tal de consolidar el públic turístic que visita la ciutat durant l’esdeveniment, així com tots els tarragonins i tarragonines que també hi vulguin assistir.

La principal novetat d’enguany serà la representació de l’activitat Gloria Circi sobre tot el que envoltava a les curses de bigues i quadrigues al circ romà de Tàrraco. D’entre tota la programació de Tarragona, Història Viva també destaca l’espectacle de recreació històrica Milites et Caementeriis, amb Septimani Seniores, programat pel dia 5 de setembre a les set de la tarda a l’aqüeducte d’en Ferreres, on s’aborda el paper de l’exèrcit romà més enllà del vessant militar, com per exemple en el desenvolupament econòmic i social de l’imperi.

Les entrades es podran adquirir als mateixos espais dels espectacles o, de manera anticipada, a les oficines de turisme i al web tarragonaturisme.cat. En aquest espai virtual també es pot consultar la programació i conèixer on i quan es faran les representacions i en quin idioma es duen a terme o si estan comentades en anglès o en francès.