El Port presenta una guia de les aus en l’entorn portuari

El llibre recull 92 espècies d’aus

Per . Actualitzat el

Dimarts passat es va presentar ‘La Guia de les Aus del Port de Tarragona’, un projecte resultat del compromís del Port amb el medi ambient i el creixement sostenible, impulsat per la direcció d’Instal·lacions i Medi Ambient del Port amb l’objectiu de donar a conèixer la varietat de l’avifauna a la instal·lació portuària tarragonina i promoure la consciència sobre la necessitat de respectar l’entorn i la biodiversitat que ens envolta. Al Port de Tarragona es podeu veure i identificar més de 200 espècies d’aus, i la guia recull les 92 espècies més habituals que utilitzen l’entorn portuari com a hàbitat.

Aquesta guia és un manual amb llenguatge senzill i didàctic, que inclou fotografies de cada espècies realitzades in situ al Port de Tarragona, i amb fitxes tècniques amb dades essencials i curiositats que ajudarà al lector a conèixer les espècies que en algun moment de l’any o de forma permanent podem trobar en l’entorn portuari tarragoní. Amb aquesta publicació, el Port de Tarragona té la intenció de donar a conèixer la vida que existeix entre grues i sitges, dàrsenes i molls, i entre les parets i les roques que donen forma al Port.

L’acte de presentació de la publicació ha comptat amb la presència de Montse Adan, directora de Relacions Institucionals i Comunicació del Port de Tarragona; Albert González, responsable de Medi Ambient del Port; i Antonio Peco, tècnic de Medi Ambient del Port.
Montse Adan ha obert l’acte i ha destacat els objectius que persegueix el Port de Tarragona amb l’edició d’aquesta guia en el marc del respecte per l’entorn i la biodiversitat. Tanmateix, ha agraït la tasca del fotògraf Ferran Aguilar i de Txiqui López amb els textos de la publicació. Al seu torn, Albert González ha remarcat que per la seva ubicació el Port de Tarragona és zona de pas de les aus migratòries i que en la instal·lació portuària troben la possibilitat de descansar i alimentar-se. González ha explicat el disseny de ‘La Guia de les Aus al Port de Tarragona’ i com respon a l’objectiu d’utilitat i usabilitat.

Antonio Peco ha explicat la feina diària dels tècnics de Medi Ambient per tenir cura de la biodiversitat existent al Port. Així mateix, ha fet referència a anècdotes curioses relacionades amb l’avifauna del Port de Tarragona, com per exemple la cria de la gavina corsa a l’ampliació del moll de la Química. Peco també ha explicat que gràcies al procés d’anellament es coneix d’on provenen les aus i és més fàcil poder identificar-les.
‘La Guia de les Aus del Port de Tarragona’ es distribuirà per les Biblioteques del Camp de Tarragona. També es pot adquirir per 10€ al Museu del Port i a llibreries de la ciutat de Tarragona.