Catorze municipis s’han beneficiat dels ajuts de la Diputació per a necessitats urgents

La línia Excepcionals del SAM, amb un pressupost total de 700.000 euros, s’adreça a municipis de fins a 8.000 habitants

Per . Actualitzat el

Fuites d’aigua en carrers, camins malmesos per les pluges o danys sobtats en infraestructures municipals són alguns dels imprevistos amb què es poden trobar els ajuntaments. Per tal d’ajudar-los a fer front a aquestes i altres situacions d’urgència, no incloses en la programació habitual d’ajuts, el Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona ha pressupostat per a enguany un total de 700.000 € per a la línia “Excepcionals del SAM”, que s’adreça a ens locals amb una població no superior als 8.000 habitants. D’altra banda, els municipis de fins a 10.000 habitants, així com els consells comarcals, poden beneficiar-se de subvencions per a serveis d’assessorament i assistència excepcionals i urgents.

De moment, 14 municipis del Camp de Tarragona (Blancafort, Falset, Figuerola del Camp, la Febró, Llorenç del Penedès, Montblanc, Riudecols, Rocafort de Queralt, Sarral, Vallmoll) i de les Terres de l’Ebre (Pinell de Brai, Godall, Mas de Barberans, Prat de Comte) ja s’han beneficiat de la primera concessió d’aquests ajuts anuals, xifrats en un total de 128.754,10 €.

Pel que fa a la segona selecció, els ens locals ja poden presentar les seves sol·licituds. El termini finalitza el 30 de setembre d’enguany. La informació detallada dels requisits per optar a aquesta convocatòria d’ajuts del SAM es pot consultar a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona, https://seuelectronica.dipta.cat/tramits/subvencions.php.