La Pirotecnia Hermanos Caballer guanya el Concurs de Focs Artificials

El jurat no ha puntuat l’espectacle de dissabte per no arribar al mínim de temps establert pel reglament

Per . Actualitzat el

El jurat del concurs, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa castellonenca Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (València).

Per aquest motiu, l’empresa valenciana ha rebut el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers; el Premi especial Villa de Bilbao-Bilboko Hiria atorgat per l’Ajuntament de Bilbao i que determina la participació directa a l’edició del Concurs Villa de Bilbao 2016; i el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, així com el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, que li adjudica els espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2015.

José Caballer va mostrar la seva satisfacció per triomfar en una plaça on ja havia participat i que considera que és un lloc «perfecte per disparar on el disseny del castell flueix sol».

El jurat ha manifestat la no qualificació de l’actuació del dissabte 4 de juliol per part de la Pirotècnia Partene Romualdo de Bergantino (Itàlia), ja que el seu espectacle va tenir una durada de 14 minuts i 30 segons, amb la qual cosa no ha arribat al temps mínim estipulat, que són 15 minuts.
D’altra banda, el segon premi ha estat per a la Pirotècnia Tomàs de Benicarló (Castelló) i en tercera posició ha quedat l’empresa pirotècnica Zaragozana de Saragossa.

El Jurat ha estat integrat per dotze membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que han estat lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada per tres persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que han estat les encarregades de determinar les penalitzacions previstes en les bases.

A l’hora de prendre la seva decisió, el jurat ha valorat especialment: l’ocupació de l’espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d’efectes, sonoritat, conjunció amb l’entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

En aquesta edició, la pirotècnia guanyadora ha rebut 1.450 punts; la segona, 1.385; i la tercera, 1.034.