Primeres acrobàcies del Cirque de Soleil entre famosos

L’estrena d”Amaluna’ va congregar uns 2.500 espectadors

Per . Actualitzat el


PortAventura Resort i Cirque du Soleil van donar ahir el tret de sortida al seu nou xou, Amaluna. Després del seu gira per Nord Amèrica i la seva etapa a la capital com a primera destinació del tour europeu, el nou espectacle de la companyia canadenca arriba ara al resort vacacional per quedar-se durant els mesos d’estiu l’any que PortAventura celebra el seu 20 aniversari.

En l’estrena i última etapa a Espanya, Amaluna va posar en peus als més de 2.500 espectadors que acull la gran carpa blanca i va finalitzar amb el gran aplaudiment del públic, format per autoritats, *celebrities i mitjans de comunicació que no van voler perdre’s aquesta primera passada. Personalitats com Martina Klein, Álex Corrteja, Bimba Bosé, Sonia Ferrer, Angel Llàcer, Daniel Grau o Manel Fuentes van ser alguns dels convidats estel que van desfilar per la catifa vermella i van gaudir de l’espectacle en família.

L’èxit de la producció és fruit del treball dels 46 artistes de 13 nacionalitats diferents que conformen Amaluna, la 33ª creació de la companyia, que ha estat concebut com un homenatge al treball i a la veu de les dones. Escrit i dirigit per la guanyadora d’un Premi Tony i recentment nomenada per l’Estafis *Magazine com un dels personatges més influents de 2014, Diane Paulus, Amaluna és la primera producció de Cirque du Soleil l’elenc de la qual està format en la seva gran majoria per dones i en el qual tant músics com a cantants són féminas.

El passat any va ser la primera vegada que l’emblemàtica companyia de circ canadenc es va instal·lar en un resort de vacances europeu. Ho va fer amb el seu espectacle Kooza, i després de l’èxit avalat per més de 100.000 espectadors, Cirque du Soleil va anunciar al desembre l’acord pel qual durant els propers 5 anys tindrà la seva base d’estiu en PortAventura.

L’espectacle

Amaluna és una fusió de la paraula estima, que significa mare en molts idiomes, i lluna, símbol de la feminitat que evoca tant la relació entre mare i filla com la idea de deessa i protectora del planeta. Amaluna dóna també nom a una illa misteriosa governada per deesses i guiada pels cicles de la lluna, on transcorre la història. La seva reina, Prospera, dirigeix la cerimònia de la majoria d’edat de la seva filla en un ritu que honra la *femineidad, la renovació, el renaixement i l’equilibri, i que marca la transmissió d’aquests coneixements d’una generació a una altra. Després d’una tempesta provocada per Prospera, un grup d’homes joves desembarca a la illa, la qual cosa desencadena una història d’amor entre la filla de la reina i un valent i jove pretendent. La parella haurà d’enfrontar-se a nombroses dificultats i superar obstacles desalentadores abans d’aconseguir la fe, harmonia i confiança mútues.

La gran carpa acull al voltant de 2.500 persones en cadascun dels 8 o 10 passades de Amaluna que Cirque du Soleil oferirà per setmana. Un espectacular desplegament per albergar a les 114 persones que ho fan possible, entre els quals s’expliquen 46 artistes de 13 nacionalitats diferents. Aquests són l’ànima de tot espectacle de la famosa companyia, coneguda per la màxima qualitat i precisió de les seves actuacions que fusionen la tradició circense amb els més innovadors i sofisticats nombres.

Un dels elements fonamentals de l’espectacularitat visual de Amaluna són els més de 300 vestits fets a mà que completen el vestuari, que arriba a un total d’1.000 components si incloem accessoris, perruques i calçat. A més, els artistes s’encarreguen del seu propi maquillatge, una tasca que els ocupa entre 40 minuts o més d’una hora i mitja en funció de cada personatge.