Més d’un centenar d’infants rebran ajuda alimentària de la Creu Roja aquest estiu

Se’n beneficiaran una seixantena de famílies en situació de vulnerabilitat

Per . Actualitzat el

La Creu Roja repartirà aquest estiu, i per tercer any consecutiu, ajudes alimentàries a una vuitantena de famílies per garantir que nens i nenes en situació vulnerable puguin mantenir una nutrició sana, saludable i equilibrada durant l’època de vacances escolars. Amb aquesta campanya, la institució humanitària donarà suport a 118 infants de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La xifra és lleugerament superior als 110 de l’estiu passat.

El gruix de l’ajuda, per a 107 infants, s’articula mitjançant targetes de prepagament amb les quals les famílies podran comprar aliments per als seus fills i filles en comerços de proximitat. Cadascuna d’aquestes targetes està carregada amb 115 euros mensuals per infant, en el cas dels alumnes de primària, i 184 euros mensuals, en el cas de secundària i per al període comprès entre el 22 de juny i el 15 de setembre.

Garantint la continuïtat alimentària durant tot l’any

Mitjançant la campanya d’estiu, la institució humanitària vol donar continuïtat a l’ajuda alimentària dels infants en situació de vulnerabilitat que ja reben beques de menjador de la Creu Roja durant el període lectiu. Al llarg d’aquest curs escolar 2014 – 2015, un centenar d’alumnes de primària i de secundària del conjunt de la demarcació han rebut ajuda de la Creu Roja per cobrir la quota del menjador escolar. Tots ells rebran també aquest estiu l’ajuda alimentària a través de les targetes.

La resta d’infants preceptors d’aquesta ajuda d’estiu són nens i nenes participants de projectes socials de la Creu Roja o pertanyents a famílies ateses pel Punt de Suport a les Famílies.

La Creu Roja hi destinarà un 66% del total del pressupost a través de fons propis i de donacions a l’entitat específiques per a l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, a més de fons provinents de la campanya 2015 de l’IRPF.

D’altra banda, a Móra la Nova per segon any consecutiu Creu Roja obre un menjador social durant el període de vacances on aquest estiu s’atendran 11 infants en situació vulnerable. Al menjador se’ls ofereix un dinar complet i se’ls reparteix el berenar perquè se l’enduguin a casa, a més de treballar valors educatius. El projecte està promogut per la Creu Roja de Móra la Nova i compta amb la col·laboració econòmica de l’Obra social “la Caixa”.

Al Vendrell, voluntaris de Creu Roja i d’altres entitats ajuden a repartir el dinar a una vintena d’infants en situació de vulnerabilitat del Casal d’Estiu municipal.

Paral·lelament, 306 infants de la ciutat de Tarragona també rebran targetes prepagament aquest estiu a càrrec de Creu Roja. En aquest cas la institució s’encarrega de la gestió de les targetes i el finançament va íntegrament a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona. En total, per tant, Creu Roja repartirà ajuts alimentaris aquest estiu a 424 infants.

Centrats en l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil

Actualment, la institució humanitària està reforçant aquest tipus de projectes alimentaris per a la infància vulnerable i, per això, va presentar el mes de maig de l’any passat l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, una crida a la ciutadania, a les empreses i a les administracions per aconseguir sumar recursos i voluntats en favor d’aquesta causa. Fins avui, en el conjunt de Catalunya aquesta campanya ha recaptat 880.104 euros, tots ells, destinats a millorar la situació alimentària dels infants en situació de risc. Tota la informació sobre l’Aliança es pot consultar a www.ellsnopodenesperar.org.