El concurs de dibuix de la mascota dels Jocs ja té els deu primers finalistes

Fins al dia 16 de juliol estarà obert el termini de votació popular per escollir els cinc darrers dibuixos finalistes del concurs

Per . Actualitzat el

Aquest matí s’han presentat els primers deu dibuixos finalistes del Concurs Fes la Mascota dels Jocs Mediterranis. En un acte celebrat a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, avui s’han fet públics els deu dibuixos que optaran a formar part dels cinc dibuixos finals, dels quals sorgirà el dibuix guanyador d’on s’inspirarà finalment la mascota de Tarragona 2017.

L’acte ha comptat amb la presència del Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, el Dr. Lluís Marquès, i el conseller dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor. El Degà Lluís Marquès ha manifestat la importància i avenços del Projecte Educatiu dels Jocs i ha agraït la presència i participació de nens i familiars així com el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de l’ICE de la URV. Per la seva banda, Javier Villamayor ha destacat la «àmplia representació territorial en els dibuixos guanyadors. Això demostra que els Jocs són un projecte de territori i que el seu llegat va molt més enllà de l’esport. Gràcies als més de 10.000 nens i nenes que han dibuixat amb molta creativitat la mascota de Tarragona 2017».

Els deu dibuixos finalistes estan formats per vuit dibuixos procedents d’escoles de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre i dos dibuixos procedents de l’Aula Virtual. Els dibuixos seleccionats han estat fets per nens i nenes de municipis de Perafort, Altafulla, La Selva del Camp, Tarragona, Lleida, Coma-ruga i Deltebre. Aquest és el llistat d’alumnes i centres seleccionats:

  • POL SAONE (Escola Pax de Tarragona)
  • POL DEL CASTILLO (Escola La Portalada d’Altafulla)
  • ALEIX GIRONA (Escola Abel Ferrater de La Selva del Camp)
  • ANNA MATO (Escola César August de Tarragona)
  • CLAUDIA PLA (Escola Josep Veciana de Perafort)
  • ÀNGEL PAREJA (Escola Els Secallets de Coma-ruga)
  • DESIRÉE BONET (Escola L’Assumpció de Deltebre)
  • BLANCA DE JUANAS (Col·legi Vedruna Sagrat Cor de Tarragona)
  • MARIA SELVA (Aula Virtual, de Lleida)
  • POL FERNÁNDEZ (Aula Virtual, de Tarragona)

Més de 10.000 nens i nenes participants

El concurs de dibuix “Fes la Mascota dels Jocs Mediterranis” va tancar el seu darrer termini d’entrega el passat 30 de juny, dia en que finalitzava el termini de la categoria de l’Aula Virtual, dirigida a nens i nenes d’arreu del país. En total més de 10.000 nens i nenes han dibuixat la mascota dels Jocs, dels quals 252 dibuixos van ser prèviament seleccionats pels 84 centres participants (74 del Camp de Tarragona i 10 de les Terres de l’Ebre) i 113 dibuixos s’han rebut des de l’Aula Virtual.

En total s’han seleccionat 10 primers dibuixos finalistes els quals passen a votació popular per tal d’escollir els 5 darrers finalistes que serviran d’inspiració finalment per dissenyar la mascota de Tarragona 2017. El període de votació dels dibuixos finalistes comença avui mateix i s’allargarà fins el 16 de juliol. Es pot votar els dibuixos a través de la pàgina de Facebook dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.