El Molí del Mallol, la cuina tradicional a Montblanc

Per . Actualitzat el

A l peu de la carretera que travessa la població de Montblanc, a prop del pont i de la muralla, aquest restaurant que antigament era un molí de guix és tot un referent a la comarca de la Conca de Barberà i, malgrat que la seva gran capacitat, sol estar totalment ple els caps de setmana.

Ocupa tres menjadors i dues sales privades i té davant un gran aparcament. A més, disposa de servei de càtering personalitzat per a qualsevol tipus d’acte social, familiar o professional.

La cuina, típica catalana, és elaborada per la xef Anna Pascual i inclou una gran varietat de plats de temporada i de mercat, destaca durant l’època dels calçots per les bones calçotades. L’àmplia carta s’inicia amb els suggeriments, continua amb els entrants, les carns a la brasa i les carns elaborades, peixos i acaba amb les postres. La principal especialitat són els caragols, amb set tipus d’elaboració diferents (a la llauna, al pebre, dolços i picants, amb ceba dolça, amb romesco, amb ceps i gambes i a la catalana). Dirigeix l’establiment el seu propietari, Abdon Tarrats. El celler disposa de 150 referències de vins i caves.

Les seves especialitats són, entre altres, els canelons casolans; el timbal d’ous de corral trufats amb encenalls de pernil ibèric; els caragols a la llauna; l’espatlla de cabrit a la brasa amb guarnició; la graellada de carns; el confit d’ànec amb salsa de fruits vermells; el bacallà amb allioli de sidra i la poma al safrà; i, de postres, el pecat de xocolata amb gelat de vainilla; orelleta; tiramisú del Pep.

El restaurant també ofereix un menú (de dilluns a divendres no festius) per 20,84 euros i un menú degustació per 38,50 euros. El vi de la casa és de la comarca, Clos Montblanc verema, 10,18€. El servei és diligent i molt amable.

El Molí del Mallol és un destacat restaurant per gaudir de la bona cuina tradicional a Montblanc confortablement i en un ambient agradable.