Calafell i la nova política

Per . Actualitzat el

El municipi de Calafell sembla disposat a convertir-se aquesta legislatura en un veritable banc de proves per a la nova manera de fer política que, segons alguns governants, està reclamant des de fa temps la ciutadania. Després de desbancar CiU, la llista més votada, i d’accedir a l’alcaldia amb un sorprenent pacte a quatre (PSC, PP, UAM i suport d’investidura de Ciutadans), l’alcalde socialista Ramon Ferré ha anunciat que a partir d’ara s’eliminen els privilegis protocol·laris que tenien els regidors i les regidores electes al municipi.

La mesura, anunciada aquesta mateixa setmana, diu que els polítics municipals deixen de gaudir de cadires reservades a primera fila en actes públics no organitzats pel consistori i tampoc no disposaran de places d’estacionament a prop dels actes festius de Calafell.  Un altre fet destacat d’aquesta iniciativa és que, a partir d’ara, els polítics només faran intervencions i parlaments en actes públics organitzats per entitats del municipi quan aquestes ho sol·licitin. Per tant, s’acaba la imposició protocol·lària que donava veu a l’Ajuntament en tots els actes i s’acaba també l’hàbit de col·locar polítics als escenaris en actes no organitzats pel consistori. Aquesta mesura, a més a més, va més enllà de la classe política calafellenca. L’alcalde Ferré, que argumenta la seva decisió en el fet que «no té sentit que els polítics estiguin a dalt i el poble a baix», s’aplicarà a les autoritats d’altres administracions que visitin el municipi.

També hi haurà canvis pel que fa a la distribució de fotografies de l’alcalde i de la resta de regidors i regidores a través del departament de comunicació del consistori. Les imatges de les figures polítiques de l’Ajuntament només seran enviades als mitjans locals quan il·lustrin temes corresponents a funcions de la respectiva regidoria. Aquesta és una mesura que, sense dubte, agrairan molts mitjans de comunicació, ja que cada dia hem de filtrar una allau de notes de premsa de baix criteri periodístic que, i això cal reconèixer-ho, no sempre procedeixen dels gabinets de premsa dels ajuntaments. Que tothom en prengui nota.