Els artistes de la Fundació Estela mostren les seves obres

Sota el títol ‘Estiu’, la mostra es podrà visitar fins el 30 de juny

Per . Actualitzat el

 

Quaranta-quatre obres fetes pels nois i noies de la Fundació Estela de Tarragona guarneixen el pati Jaume I. L’exposició Estiu està formada per més d’una quarantena de peces que presumeixen d’una qualitat envejable tot i haver estat afaiçonades per artistes no professionals.

Amb l’estació més calorosa com a tema central de la mostra, el patí interior del consistori tarragoní ha adquirit un caliu que li és ignot durant la majoria dels dies de l’any. Els grocs llampants que s’emmirallen en sol dens d’aquests dies, els blaus esmorteïts per aquest astre que castiga mar i cel durant els llargs dies de juny i els verds infinits que copsem a la natura que envolta la nostra ciutat, estan presents en aquesta mostra indispensable d’art quotidià.

És la primera vegada que els usuaris del Taller Ocupacional de la Fundació Estela fan obres d’art, ja que les seves creacions han estat sempre de caràcter funcional.

«Vam veure que quan els nois feien coses a tercers, els gratificava molt», explica la directora del Taller Ocupacional de la Fundació Estela, l’Helena Gómez, «i, per això, vam decidir enfocar-ho cap a coses més creatives i va sorgir la idea de l’exposició». Va ser llavors quan se’ls va dur a veure exposicions i se’ls va ensenyar quines tècniques pictòriques existeixen i quins materials es poden utilitzar.

Després de quatre mesos de feina, els nois i noies de l’Estela han aplicat els coneixements adquirits i han fet gala de tècniques diverses que passen de la figuració a l’art abstracte i que empren tant el pinzell com la cola genuïna del collage.

Amb els quadres enllestits i veient la qualitat de moltes de les seves obres es va buscar una sala per exposar-los. A causa de la manca d’espai per penjar-los tots, els nois i noies de l’Estela van fer una selecció de quaranta-quatre quadres que són els que es poden veure a partir d’avui al Pati Jaume I i fins el 30 de juny. La resta s’exposaran a la seu de la Fundació Estela i els responsables estan estudiant com fer-ho perquè el públic interessat pugui visitar-les.