L’Ajuntament tornarà a oferir el servei de trenet turístic aquest estiu

La sortida inaugural tindrà lloc aquest divendres 26 de juny i s’allargarà fins el 26 d’agost

Per . Actualitzat el

Altafulla disposarà un any més del servei de trenet turístic durant els mesos d’estiu. L’alcalde, Fèlix Alonso, acompanyat del regidor de Comerç i Consum, Jaume Sánchez, ha renovat l’acord aquest matí amb el gerent  de l’empresa Catalana de Subproductes Serveis Turístics SL, Jordi Puigrefagut, perquè així sigui. La sortida inaugural del trenet tindrà lloc aquest divendres 26 de juny a les 18h des de la plaça dels Vents, i el servei s’allargarà fins el 26 d’agost (inclòs).

 

El regidor de Comerç i Consum, Jaume Sánchez, ha explicat que van quedar “satisfets” de l’experiència de l’any passat, i que per això “hi han tornat a apostar”. Ha parlat de la importància de mantenir el servei els dos mesos més forts de l’estiu, i del fet que sigui una empresa externa qui exploti el servei ja que fa que la iniciativa no suposi cap cost ni per l’Ajuntament ni per l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA).

 

El responsable de la gestió comercial, el màrqueting, i les xarxes socials de l’empresa, Josep Ceamanos, ha compartit aquesta satisfacció. Ha reconegut que en la primera edició conjunta de la iniciativa “s’hi van trobar molt bé, i que han decidit repetir”. El que sí que han modificat són els horaris per tal d’adaptar-los al dia a dia i a les necessitats de la ciutadania i dels visitants. Davant de la baixa demanda de clients durant els matins, han decidit limitar el servei en horari de tardes. Així doncs, el trenet funcionarà de dilluns a divendres (sempre que no sigui festiu), de 18h a 21h; i els dissabtes, diumenges i dies festius, de 18h a 20h.

Els matins aquesta temporada quedaran lliures per grups d’agències de viatges i grups de turistes que contractin el servei, amb la possibilitat de realitzar al mateix temps visites culturals. En aquest sentit, Josep Ceamanos ha explicat que la voluntat és “promocionar un municipi que té moltes possibilitats de ser explotat turísticament”.

 

En la passada edició van fer ús del servei, segons dades de l’empresa, al voltant de 5.000 persones al llarg de l’estiu. El gerent de la companyia, Jordi Puigrefagut, ha explicat que “la majoria de clients van ser famílies, de les quals un 25% eren infants”. També els avis utilitzen el trenet com a mitjà de transport.

 

El preu de venda del tiquet al públic serà de 3 euros la volta sencera, i gratuït per als infants menors de set anys. També s’inclouen diferents abonaments on el preu de tiquet es redueix:

 

–      Abonament 10 tiquets: 20€

–      Abonament 20 tiquets: 35€

–      Abonament 50 tiquets: 85€

 

També s’ofereix preu reduït per a aquelles persones que facin la visita guiada a la Vila Closa d’Altafulla. El cost del tiquet baixa fins als 2 euros.

 

Pel que fa al recorregut, es calcula una sortida cada hora (30 minuts per pujar i 30 minuts per baixar), i consta d’uns sis quilòmetres que comuniquen el Barri Marítim i la Vila Closa d’Altafulla. El recorregut compta amb nou parades: Plaça dels Vents, Plaça Consolat de Mar, Càmpings Don Quijote i Santa Eulàlia, Carrer Alcalde Pijuan, Carrer Traginers cantonada amb carrer dels Safranars, Camí de les Bruixes cantonada amb carrer Onze de Setembre, Castell d’Altafulla, Ronda d’Altafulla amb carrer Avellaners.

 

A més, per un import total de 900 euros, l’Ajuntament d’Altafulla disposarà d’un espai publicitari de 60 x 50 a la part del darrera del trenet per al seu ús, i de dos espais per cartells de 200 x 50 a cada costat.