Estètiques urbanes d’arreu del món a la Casa Canals

‘Trajectes’ del fotògraf Miguel Trillo ens mostra joves d’arreu del món que busquen ser especials

Per . Actualitzat el

Demà divendres 26 de juny a les 19h a la seu de la Fundació Fòrvm, Casa Canals, s’inaugura la mostra fotogràfica de Miguel Trillo Trajectes. Aquests desplaçaments, viatges, trajectes…que ha fet el fotògraf en quatre dècades diferents, li han aportat una experiència i un bagatge en el retrat, en la plasmació de la realitat envoltant, que és díficl de comparar amb d’altres fotògrafs de l’estat espanyol.

Trajectes és un itinerari que Miguel Trillo ha fet en diverses èpoques. Des de finals dels anys setanta retrata a col·lectius de joves sobretot en l’entorn musical, en l’Espanya rebel sorgida de la dictadura, als anys 80 fotografia molt de prop l’anomenada “movida madrileña”. Posteriorment i durant la  darrera dècada, sense deixar de reflectir la joventut espanyola, viatja al Magreb, als països àrabs i a les megàpolis d’Àsia ala recerca de noves  estètiques urbanes.

La seva obra s’emmarca dins del documentalisme fotogràfic amb intencions conceptuals. Li agrada reflectir la vida de certes minories, a les que aborda sense cap mena de premeditació, guiat pel seu instint, es tracta de joves que busquen ser especials, i que s’identifiquen a diverses tribus. La relació amb els personatges és directa, sense postures ni muntatges, i creu que l’escenari on habiten és tan important com el model. La seva tècnica també és directa, sense suport de cap mena, ni trípode, ni il·luminació. L’autor defuig dels tòpics, cercant un retrat tranquil, on la pròpia imatge és l’única referència, com si es tractés d’un retrat pictòric clàssic.

La mostra es podrà veure fins el proper 4 d’octubre de 2015.