El Cirque du Soleil planta carpa a PortAventura

La companyia canadenca preveu dur a terme setanta-cinc funcions

Per . Actualitzat el

Pocs dies abans de l’estrena de Amaluna, el nou espectacle de Cirque du Soleil que es representarà aquest estiu a PortAventura, la companyia canadenca ha instal·lat avui la seva impressionant carpa blanca al ressort temàtic, així com l’assentament de la seva village compost per diferents espais com la carpa d’assajos entre d’altres.

L’operació de muntatge ha durat tot just 15 minuts. Un equip format per desenes d’homes i dones ha estat l’encarregat d’aixecar els més de 100 pals d’acer que sustenten l’estructura de la carpa. Amb un aforament proper a les 2.500 persones, la gran carpa blanca mesura més de 20 m d’alçada, té un diàmetre superior als 50 m i està sostinguda per quatre pals de 24 m d’alçada.

Cirque du Soleil desembarca aquest estiu a PortAventura per celebrar el seu 20 aniversari. L’any passat va ser la primera vegada que l’emblemàtica companyia de circ canadenca es va instal·lar en un ressort de vacances europeu. Ho va fer amb el seu espectacle Kooza, i després de l’èxit avalat per més de 100.000 espectadors, Cirque du Soleil va anunciar al desembre l’acord pel qual durant els cinc anys vinents tindrà la seva base d’estiu a PortAventura. Aquest 2015, després de la seva gira per North American tour i l’inici del tour europeu a Madrid, la companyia torna al ressort per presentar el seu nou espectacle Amaluna.

La nova proposta dels canadencs s’estrenarà el dos de juny i estarà a Port Aventura fins el vint-i-tres d’agost. Es preveuen setanta-cinc funcions amb capacitat per a 2.575 espectadors cadascuna.

Amaluna és una fusió de la paraula estima, que vol dir mare en molts idiomes, i lluna, símbol de la feminitat que evoca tant la relació entre mare i filla com la idea de deessa i protectora del planeta. Amaluna dóna també nom a una illa misteriosa governada per deesses i guiada pels cicles de la lluna, on transcorre la història. La seva reina, Prospera, dirigeix la cerimònia de la majoria d’edat de la seva filla en un ritu que honora la feminitat, la renovació, el renaixement i l’equilibri, i que marca la transmissió d’aquests coneixements d’una generació a una altra. Després d’una tempesta provocada per Prospera, un grup d’homes joves desembarca a l’illa, el que desencadena una història d’amor entre la filla de la reina i un valent i jove pretendent. La parella s’haurà d’enfrontar a nombroses dificultats i superar obstacles descoratjadors abans d’assolir la fe, harmonia i confiança mútues.

Escrit i dirigit per la guanyadora d’un Premi Tony, Diane Paulus, Amaluna és la primera producció de Cirque du Soleil l’elenc està format en la seva gran majoria per dones i en el qual tant músics com cantants són dones. L’espectacle, la 33a creació de la companyia, ha estat concebut com un homenatge a la feina ia la veu de les dones. Paulus, recentment nomenada pel Times Magazine com un dels personatges més influents de 2014, declara: «la meva idea era crear un espectacle amb dones com a protagonistes, cosa que tingués una història oculta en la qual les dones fossin les heroïnes».

Cada vetllada 114 persones fan possible Amaluna, entre els quals s’expliquen 46 artistes de 13 nacionalitats diferents. Ells són l’ànima de tot espectacle de la famosa companyia, coneguda per la màxima qualitat i precisió de les seves actuacions que fusionen la tradició circense amb els més innovadors i sofisticats números.

Un dels elements fonamentals de l’espectacularitat visual de Amaluna són els més de 300 vestits fets a mà que completen el vestuari, que arriba a un total de 1.000 components si incloem accessoris, perruques i calçat. A més, els artistes s’encarreguen del seu propi maquillatge, una tasca que els ocupa entre 40 minuts o més d’una hora i mitja en funció de cada personatge.

Les entrades estan ja disponibles a  www.cirquedusoleil.com/amaluna.