Una trentena de persones al curs d’alfabetització en català per a adults del Vendrell

Per . Actualitzat el

Prop de trenta persones han rebut el diploma acreditatiu d’assistència al curs d’alfabetització en català, promogut per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell i organitzat de manera trimestral. Aquest curs va adreçat a persones que han hagut d’emigrar per raons socioeconòmiques. Tot i que la majoria dels participants procedeixen de països del nord d’Àfrica, també n’hi ha de nacionalitat xinesa, egípcia, argentina i espanyola. Tots són alumnes que coneixen poc o gens el català, i alguns són analfabets en la seva pròpia llengua. El curs es concep com una eina més per aconseguir la igualtat d’oportunitats, aportant a aquestes persones les habilitats bàsiques de comunicació en català per assolir més integració en la vida social. La millora de les possibilitats laborals i el fet de poder ser un suport educatiu per als seus fills escolaritzats figuren entre els principals motius per als alumnes inscrits al curs.