Torna la revetlla de Sant Joan

La ciutat recupera l’actuació musical del 23 a la nit, que enguany anirà a càrrec de la Ghetto Orquestra al tram final de la Rambla Nova

Per . Actualitzat el

La nit de Sant Joan recuperarà la revetlla a la Rambla Nova i donarà una major rellevància al foc, l’element principal d’aquesta festa. Per aquest motiu, totes les bèsties de foc de la ciutat, juntament amb el ball de diables, la colla de diables Voramar i els acompanyants convidats d’enguany, els Diables del Morell i la Colla de Diables de les Borges del Camp, protagonitzaran la Cercavila del Foc i donaran el tret de sortida a la nit més curta de l’any. Sortiran a les onze de la nit des de la plaça de les Cols i seguiran pel carrer Major fins arribar a la Rambla Nova, davant del Teatre Tarragona on faran la carretillada final que donarà pas a la revetlla.

El concert de la revetlla es farà al tram final de la Rambla Nova, tocant al Balcó del Mediterrani, amb l’actuació de la Ghetto Orquestra a la mitjanit. A més, aquest any els Xiquets de Tarragona se sumen a la celebració de la nit més curta de l’any, amb una proposta d’activitats infantils a la tarda i una sessió de DJ a la nit, a la plaça del Rei.

Tampoc faltarà l’arribada de la flama del cim del Canigó o la tradicional Moscatellada de Sant Joan. I la també tradicional actuació de les quatre colles castelleres de la ciutat l’endemà.
Programa d’actes

Dimarts 23 de juny
· 17 h, plaça del Rei. Activitats per a la canalla. Inflables i tallers fins a les 20 h.
Organitza: Xiquets de Tarragona

· 18.30 h, des del cim del Canigó. Arribada a terres tarragonines del Foc de Sant Joan en relleus.
Organitza: Colla Diables Voramar del Serrallo i Víbria.

· 19.30 h, plaça del Ball de Diables. Tradicional Moscatellada de Sant Joan. A les portes de la nit més curta de l’any cal carregar piles. Moscatell per als grans i coca i xocolata per als més petits. Donarà el tret de sortida la sorollosa traca disparada per la Pirotècnia Igual. Preus populars.
Organitza: Ball de Diables de Tarragona

· 20 h, Serrallo. Rebuda del Foc, proclama, sorollosa tronada, foguerada i ninot. Organitzen: Colla Diables Voramar del Serrallo i Víbria.

· 23 h, des de la plaça de les Cols. Cercavila de Foc: el ball de diables, el drac, el bou,  la víbria, el griu,  la colla de diables Voramar, acompanyats dels convidats, els Diables del Morell i la Colla de Diables de les Borges del Camp s’uneixen a la celebració de la nit més màgica.
Itinerari: plaça de les Cols, carrer Major, baixada Misericòrdia, Portalet, Sant Agustí i Rambla Nova fins a arribar al Teatre Tarragona.

· 23.45 h, Rambla Nova tram del Balcó del Mediterrani, grans carretillades finals i encesa de la foguera on cremaran els tradicionals ninots que just fa uns dies feien la seva baixada des de la Part Alta.

· 24 h,  Rambla Nova,  davant el monument a Roger de Llúria. Revetlla de Sant Joan a càrrec de la Ghetto Orquestra, les millors versions musicals al servei de la nit més curta de l’any. Amenitzarà la mitja part la Xaranga Tocabemolls.

· 24 h, Plaça del Rei, Nit de Sant Joan amb els Xiquets! Jordi Gilabert i Jordi Borrero Jobo faran de les seves seleccions musicals una divertida i despreocupada manera de viure la de la nit més curta de l’any.
Organitza: Xiquets de Tarragona.

Dimecres 24. Sant Joan
· 19:30 h,  plaça de la Font. Castells amb les colles de la Ciutat:  Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i  Castellers Sant Pere i Sant Pau.
Cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada constarà de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, havent d’intentar construccions superiors a les ja bastides, mantenint sempre l’ordre sortejat.