Músics d’arreu del món actuaran al Festival Internacional de Música de Tarragona

Per . Actualitzat el

Japonesos, polonesos, anglesos, holandesos, mexicans, italians… Prestigiosos músics d’arreu del món i alumnes de diverses procedències s’aplegaran els pròxims dies al nostre territori de la mà del Festival Internacional de Música de Tarragona (FIMT). L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a la ciutat organitza la quinzena edició del certamen, que posa un any més a l’abast dels alumnes del centre i del públic en general professionals de diverses disciplines, reconeguts internacionalment.

El FIMT, que se celebra del 26 de juny al 5 de juliol, és l’únic festival a Catalunya organitzat per un conservatori que combina el vessant cultural i el pedagògic. Més d’un centenar d’alumnes s’han inscrit ja als deu cursos de diferents especialitats que oferiran professors d’alt nivell. La xifra és similar a la participació de l’edició anterior del Festival, que també va atraure prop de 2.000 persones als concerts programats. En l’edició d’enguany s’han programat un total de nou concerts, alguns dels quals són espectacles de producció pròpia.

Tarragona aplegarà un any més una àmplia i variada programació de concerts, cursos i classes magistrals, que tindran lloc a l’Auditori Tarragona i a la seu del centre d’educació musical. Amb aquesta iniciativa, la Diputació de Tarragona promou l’ensenyament musical de qualitat alhora que contribueix a apropar la música a tot tipus de públics, inclòs l’infantil i familiar, i a augmentar el nivell musical i cultural del nostre territori.

Després de catorze anys, la FIMT ja s’ha fet un lloc als circuits musicals internacionals. Així doncs serà, un cop més, el punt de trobada de prestigiosos músics d’arreu del món, com l’italià Corrado Bolsi (violí), el suís Cristoforo Pestalozzi (violoncelista), l’holandès Will Sanders (trompa), el mexicà Gerardo Arriaga (guitarra), la israeliana Rivka Golani (viola), que ha participat en totes les edicions de la FIMT, i el prestigiós Quartet Casals.

Durant la roda de premsa celebrada aquest matí el vicepresident primer de la Diputació, Albert Vallvé, s’ha mostrat molt satisfet de poder presentar un any més «aquest esdeveniment de primera qualitat», que aporta valor a la cultura tarragonina i del territori. La directora del centre, Marta Sardaña, ha recordat que el certamen es va crear fa quinze anys com «una oportunitat formativa per als nostres alumnes», però que ha anat creixent fins a convertir-se en una iniciativa «oberta a tota la ciutat i a tots els públics».

D’altra banda, Jordi Masip, membre de la Comissió del Festival, ha fet un repàs de la programació de concerts i cursos, destacant les novetats de l’edició d’enguany, com els cursos de clarinet, guitarra o violoncel, o el concert, de caràcter popular, a càrrec del Cor Cantabile, participant al programa Oh Happy Day de TV3. Finalment, el tenor Roger Padullés, que ha interpretat una peça juntament amb el professor Jordi Soler, ha destacat que «és un goig tornar a formar part d’una institució on t’has format».

Professionals nascuts i formats al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre també tenen un paper molt destacat al FIMT. Laura Ruiz (clarinet), nascuda a Amposta i actualment professora catedràtica a Frankfurt; el tenor Roger Padullés, establert a Valls, i l’Orquestra de Cambra de Tarragona, que aplega alumnes i professors dels conservatoris del nostre territori, en són només alguns exemples.

El dia 26 de juny a les 22 hores s’iniciarà l’acte que donarà el tret de sortida al Festival Internacional de Música, que s’allargarà fins al 5 de juliol. Will Sanders Brass Ensemble & Música Brasilera és un espectacle de producció pròpia creat especialment per a l’ocasió. El trompista holandès Will Sanders també impartirà cursos al FIMT.