Mas Folch, una excel·lent cuina que comparteix tradició i creativitat

Per . Actualitzat el

Els primer plaers, visuals i aromàtics, que sentim d’aquest restaurant ens arribem en entrar en els seus dominis, una extensa finca agrícola situada al costat de les pistes de l’aeroport de Reus.

Al Mas Folch hi arribem deixant la carretera de Constantí a Reus, al km 4,5, i un curt camí rural envoltat d’oliveres ens porta a la masia modernista que té davant una terrassa arbrada i un estanc amb fons i un pontet de fusta. Aquest ambient relaxant ens predisposa a uns àpats molt ben elaborats que satisfan tothom, per la presentació, gust i sabor.

Estem, sens dubte, en un dels millors restaurants de les comarques tarragonines que, malgrat que, incomprensiblement, la Guia Michelin no el mencioni, va ser guardonat com a Restaurant de l’any 2014 de les comarques de Tarragona per la Guia Gourmand 2014.

La història d’aquest distingit establiment comença quan els germans Aixalà fa anys van inaugurar el restaurant Arcs a la part Alta de Tarragona, a prop de la Catedral. Allí ja van deixar palès que podien convertir un petit establiment en un magnífic temple de la gastronomia, mitjançant la seva acurada tasca professional.

Després del seu brillant pas pel restaurant Arcs, en David i en Daniel van posar en marxa el maig de l’any 2005 el restaurant Mas Folch, en una vella masia centenària de la família, ben restaurada i habilitada. Daniel, als fogons, ofereix amb la seva depurada tècnica culinària una cuina tradicional de mercat boníssima a la qual imprimeix el seu toc personal. No falten plats de la seva genialitat, al costat d’altres de la cuina clàssica catalana, als quals infon la seva personalitat.

El resultat és una magnífica cuina d’autor que utilitza productes de gran qualitat, d’inspiració mediterrània, ben realitzada i que harmonitza plats tradicionals de sempre amb creacions originals i espectaculars d’avantguarda.

Entre les especialitats podem destacar el gaspatxo de cireres; espàrrec amb tòfona blanca; crema de pèsols amb escuma de patata, anguila fumada i rovell d’ou; arròs de conill amb bolets; corball al forn de brasa amb allets i bitxo; lluç al vapor de bambú, carabassó, cuscús de verdures i maionesa de yuzu; lletó estil tradicional fet al forn de llenya (mínim 2p); filet Black Angus rossini 2015; vedella guisada amb múrgoles a la crema; sopa de cítrics, alvocat i violetes; homenatge a l’Havana, amb meló, mojito i pinya colada; bunyols de vent farcits de praliné de cafè. El restaurant també ofereix un menú F3 per 30 euros, un menú tast, per 45 euros i un menú del xef per 60 euros.

David atén els tres menjadors de la planta baixa, amb decoració minimalista i actual, i dirigeix el servei que és atent i diligent. La carta de vins presenta 130 referències de vins i caves.