Dow Tarragona incorpora la primera bombera de l’associació de químiques

Ana Guadamillas és la primera diplomada de la província

Per . Actualitzat el

Per primera vegada en la seva història, el cos de bombers de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) inclou entre els seus integrants una dona. Ana Guadamillas és la primera graduada com a bomber d’empresa, un cop superat el curs de formació bàsica, organitzat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), en col·laboració amb l’AEQT.

Ana va entrar a formar part de Dow Tarragona, com a operadora de planta, el 4 d’agost de 2010. Durant el primer any a la companyia, va rebre formació en pràctiques contra incendis i, a partir d’aquell moment, va sorgir el seu interès per la professió.

No obstant això, no va ser fins fa uns mesos quan se li va presentar l’oportunitat d’inscriure’s al curs de formació bàsica adreçat a aquest col·lectiu i organitzat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Així doncs, després de superar unes dures proves físiques, va iniciar el camí cap al seu somni.

«Ha estat un repte a superar i ganes de conèixer més sobre tot allò relacionat amb la intervenció per a l’extinció d’incendis industrials. Saber amb detall tots els elements contra incendis que dia a dia fem servir en la nostra empresa. A més, aquesta titulació no només serveix per donar una aportació d’aptituds i un servei laboral, sinó també una adquisició de coneixements en l’àmbit personal», assegura la bombera de Dow Ana Guadamillas.

Durant el curs, Guadamillas ha desenvolupat tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvament en situacions d’emergència amb elements d’escalada. Superades aquestes proves, ella i la resta d’alumnes han passat a formar part de l’equip de primera intervenció a la indústria química de Tarragona.