Tots els projectes de ‘Transmissions’ en una exposició

Es podrà veure del 18 de juny al 23 d’agost al Tinglado 2 del Port de Tarragona

Per . Actualitzat el

Demà dijous 18 de juny a les 20h, s’inaugurarà la mostra de Künstainer Transmissions, com a compendi dels vuit projectes duts a terme en els anys 2014-2015 dins el programa l’Art i Tu d’El Teler de Llum. Els vuit projectes, que es podran veure del 18 de juny al 23 d’agost al Tinglado 2 del Port de Tarragona, aborden, des de solucions formals i conceptuals diferents, la diversitat de realitats, d’experiències i de mirades sobre el Camp de Tarragona.

Transmissions ha buscat produir experiència i comunitat a partir d’un procés col·laboratiu de deu mesos de durada que ha volgut fer possible la trobada, la producció i la transferència d’experiències entre els artistes i les diverses realitats que conviuen en el nostre territori. Darrera d’aquest projecte i d’aquesta mostra, com a comissaris, hi ha Andrea Eindenhammer i Nani Blasco.

Els projectes que han participat a Transmissions, són:

Terra Promesa, d’Unai Reglero

Aquest projecte té com a objectiu desmitificar el concepte de Terra Promesa a partir d’un procés de treball compartit amb un grup heterogeni de residents estrangers a San Salvador, el barri amb més percentatge de població immigrant de Tarragona.

Diàleg als Terrats, de Jordi Llort i Figuerola

L’obra de Jordi Llort és un projecte d’intervenció artística en l’espai aeri, que genera un diàleg entre els veïns del barri Parc Riuclar i els nous dispositius tecnològics captadors d’imatges: satel·lits, drons, google Earth…

Moi, un noir. Reloaded, de Ro Caminal

Moi, un noir. Reloaded és un projecte que vol produir, mitjançant una estreta i activa col·laboració amb membres de la comunitat senegalesa de Tarragona i Salou, una actualització / re-interpretació de Moi, un noir, el documental que l’antropòleg i documentalista francès Jean Rouch va realitzar el 1958.

La Selva Laboral, de Raquel Friera

El projecte de Raquel Friera, realitzat a partir d’un procés de treball compartit amb un grup de persones de l’APAC (Associació de Persones Actives en Atur), es concentra en una de les conseqüències de l’actual crisi: el procés de flexibilització i precarització del treball. Si tenir feina era abans un mitjà d’evitar la pobresa, avui constatem que tenir feina no impedeix estar al llindar de la pobresa.

Atenció: La Móra, de Sergi Quiñonero

El landartista Sergi Quiñonero va desenvolupar el seu projecte a través de diverses accions poètiques que volen reclamar l’atenció de l’administració i l’opinió pública sobre la importància de mantenir i cuidar un entorn natural únic com són les platges de La Móra i el bosc de la Marquesa, un context sotmès a una pressió humana excessiva i habitualment poc considerada.

El Serrallo, d’Alba Rodríguez Núñez

Alba Rodríguez ha centrat el seu treball en l’emblemàtic barri del Serrallo, una recerca de relats que retraten l’ofici de la pesca, la relació de les persones amb el mar i les característiques més singulars d’aquest barri mític de la ciutat.

Pero yo ya no soy yo ni mi casa es ya mi casa, de Pau López

Pau López desenvolupa la seva residència artística en el context dels càmpings del Camp de Tarragona. En aquests espais es generen fenòmens de vida en comunitat que s’allunyen de la idea de metròpoli, alhora que s’apropen a conceptes més senzills i primitius que poden esdevenir rellevants i subversius en el context de la contemporaneïtat.

Fuga en blau, d’Esperança Cobo i Lluc Queralt

Fuga en blau es desenvolupa en el context de la presó i és un intent de construir l’espai com un diàleg entre el dins i el fora. A la presó, la paraula ‘espai’ pot tenir un significat mínim, ajustat, opressiu i, al mateix temps reclama una complexitat i multiplicitat d’estratègies per habitar aquest medi físic anòmal. De com reflectir l’ésser a l’interior dels límits que el reclouen s’ocupa un taller fotogràfic, un taller que ofereix les eines perquè l’intern a través de la metàfora recreï el seu paradís perdut.