«Consolidarem la Pobla com un referent en esports, festes i cultura»

Joan Maria Sardà ha estat reescollit com alcalde de la Pobla de Mafumet

Per . Actualitzat el

La Pobla de Mafumet celebra la Festa Major d’Estiu en honor a Sant Joan, patró del municipi, fins al 28 de juny. El seu alcalde, Joan Maria Sardà, ens rep per parlar sobre la Festa Major i el seu municipi.

Torna la Festa Major a la Pobla. Com viuen aquests dies?
Són unes dates molt esperades per tots els veïns i veïnes de la Pobla, i la prova és que tots i cadascun dels actes programats tenen sempre un gran èxit de públic. Per a nosaltres, la Festa de Sant Joan és molt important i esperem aquests dies amb molta il·lusió i ganes per gaudir amb els nostres familiars i amics d’uns dies de festa, alegria i diversió. Ara ja ho tenim tot a punt, ja hem celebrat el primer cap de setmana, tot i que una mica deslluït per les fortes pluges de dissabte passat, però ens acostem al gruix dels actes i espero que, com sempre, siguin tot un èxit.

Com definiria el programa d’actes que ofereixen enguany?
Treballem sempre amb dues premisses bàsiques: d’una banda, busquem l’excel·lència pressupostària, és a dir, no llençar els diners i ser coherents amb els nostres recursos i limitacions. I d’una altra banda, busquem poder oferir una àmplia gama d’activitats, fonamentalment familiars, que donin resposta a les inquietuds culturals, d’oci i entreteniment dels pobletans i pobletanes. I com sempre, cal reconèixer l’esforç que han fet el personal de l’Ajuntament, de les entitats i associacions del municipi, així com la implicació i el compromís dels veïns i veïnes que col·laboren per fer possible la nostra Festa Major.

I com sempre, hi haurà algun acte mediàtic. Quina és la proposta d’enguany?
Més que un acte en concret jo en destacaria el conjunt. Oferim un programa ampli i variat amb gairebé 50 propostes diferents per a tots els gustos i edats. Pel que fa als actes estrella o més mediàtics, enguany proposem un concert múltiple amb Bongo Botrako, Cultrum i Nius de nit, aquest pròxim dissabte; i l’humor de Leo Harlem. En el primer cas, el del concert, serà gratuït. Pel que fa a Leo Harlem, i com a mostra de la gran resposta que sempre ens donen els pobletans, cal destacar que vam esgotar les entrades en només una hora. Ha estat un èxit total. Però el programa va molt més enllà, perquè per exemple el chill out ja s’ha consolidat com una activitat imprescindible a les nits de Festa Major.

Deixant de banda la Festa Major, l’actualitat de la Pobla està marcada per l’inici d’una nova legislatura. Com es presenta?
Dissabte passat vam celebrar l’acte de presa de possessió, en què vaig ser investit alcalde de nou. Estic molt agraït als pobletans i pobletanes, perquè ens han renovat i fins i tot ampliat el seu suport, confiança i reconeixement a la feina feta. De fet, crec que els resultats han estat molt bons si tenim en compte que a la Pobla es presentaven tots els grans partits, i hem aconseguit deu regidors d’onze possibles. Aquest és un resultat que no es dóna pràcticament enlloc més que al nostre municipi. Amb tot, mantenim el nostre esperit de diàleg i seguirem escoltant totes les veus del municipi que tinguin propostes en positiu per a la Pobla.

Quins són els principals reptes que es planteja per als pròxims quatre anys?
Comencem la legislatura fent realitat una antiga aspiració que per fi es materialitzarà el pròxim dissabte, 27 de juny. Inaugurarem la nova escola, que era una necessitat fonamental del municipi. Amb aquest nou equipament, millorem molt les condicions dels nostres estudiants, que a partir del pròxim curs acadèmic disposaran de totes les eines necessàries per aprofitar al màxim la seva etapa escolar. A més, també estem treballant en la construcció del nou tanatori i l’ampliació del cementiri, i durant els pròxims quatre anys prioritzarem l’atenció a les persones, la formació i l’ocupació com a eixos bàsics del nostre mandat, sense descuidar l’obra pública i les gestions per garantir el benestar i la qualitat de vida a la Pobla.

Com es concreten aquestes accions?
Entre altres mesures, bonificarem la instal·lació d’empreses al polígon industrial, que ampliarem; continuarem renovant els carrers i eliminant barreres arquitectòniques; subvencionarem la reforma de façanes i la col·locació d’ascensors a les cases o edificis que ho requereixin; renovarem l’asfalt, les voreres i els serveis dels carrers més deteriorats; millorarem els equipaments esportius perquè serem seu futbolística dels Jocs Mediterranis, potenciarem el medi ambient i consolidarem la Pobla com un referent en esports, festes i cultura. Però aquests són, insisteixo, només alguns compromisos dintre d’un ampli programa d’accions per seguir millorant la Pobla.

Sembla difícil trobar coses a millorar al seu municipi.
Sempre hi ha coses a millorar, i tenim clares quines són. Per això ens hem tornat a presentar per liderar el municipi. Per exemple, el cobriment de la via del tren i la seva transformació en una zona de passeig agradable i confortable. Així ho defensarem davant del Ministeri de Foment. O per exemple, també perllongarem el carrer Mina de Madró per crear un vial des de la variant fins a la zona de les moreres, i també reformarem el que connecta el municipi amb la refineria, eixamplant-lo, creant-hi zona d’aparcament i fent-lo accessible als vianants.

En l’àmbit econòmic, què poden trobar les empreses a la Pobla?
Trobaran un municipi tranquil, acollidor, preparat i modern. A banda, lògicament, de la proximitat i les bones connexions que tenim amb el polígon petroquímic, amb l’estació de l’AVE, amb l’aeroport, el port, l’autopista i la connexió directa amb l’A-27. Som un municipi que dóna suport i facilitats a les empreses interessades a desenvolupar-se a casa nostra. Disposem d’unes magnífiques infraestructures i, a més, properament ampliarem el nostre polígon industrial i, com ja he dit abans, bonificarem la instal·lació de noves empreses en aquest espai. La Pobla és un bon lloc per viure-hi, però també és el lloc ideal per als emprenedors.