Tarragona, la província amb més banderes blaves de tot Catalunya

La capital del territori i l’Ametlla de Mar són les localitats que més en tenen

Per . Actualitzat el

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Ramón Sánchez Moro, han reconegut aquesta setmana la tasca feta pels municipis catalans en el foment i la consolidació del turisme i han guardonat diverses localitats costaneres amb el distintiu de qualitat de la Bandera Blava. En aquesta edició s’han premiat 89 platges (el mateix número que l’any passat) i 25 ports esportius (un més que el 2014).

El distintiu Banderes Blaves l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent. L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners. Tarragona és de la demarcació que ostenta banderes blaves de tot Catalunya. En total es tracta de 38 platges reconegudes per la seva qualitat de l’aigua i serveis.

Les platges premiades són la de Cunit, la platja de Segur de Calafell, L’Estany-Mas Mel (Calafell), la platja de Calafell, la platja de Coma-ruga, del Francàs i Sant Salvador (el Vendrell), la Platja Llarga de Roda de Barà, la platja Costa Daurada (Roda de Barà), els Muntanyans, la del Barri Marítim i La Paella (Torredembarra) la platja d’Altafulla, la platja Tamarit, La Móra, la Savinosa i l’Arrabassada (Tarragona), la Pineda (Vila-seca), la platja de Llevant de Salou, la de Vilafortuny i Esquirol (Cambrils), la Llosa-l’Ardiaca i la del Cavet (Cambrils), Prat d’en Forés-Regueral (Cambrils), Pixerota i Cristall de Mont-roig del Camp, la Punta del riu, l’Arenal i el Torn (Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant), la Calafató, la Sant Jordi d’Alfama, la Cala Forn, la Pixavaques i l’Alguer (l’Ametlla de Mar), la Cap Roig i l’Avellaners (l’Ampolla), la Parc de Garbí i les Delícies de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar-El Marjal, d’Alcanar. Pel que fa a ports esportius han estat premiats el Port Segur-Calafell, el Port Torredembarra, el CN Salou, el CN Cambrils i el Port de l’Hospitalet de l’Infant.