El Consell Comarcal convoca els XVII Premis Tarragonès

L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que configuren la història dels municipis de la comarca

Per . Actualitzat el

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment els Premis Tarragonès, un dels quals és la Beca d’Investigació. Aquesta beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, al seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història d’aquests municipis.

El termini de presentació dels projectes finalitza el pròxim divendres 3 de juliol i la dotació econòmica del premi és de 2.450€; també inclou la publicació del treball en el termini d’un any, dins la col·lecció «Els llibres del Consell», on es publiquen els treballs de recerca guanyadors de la beca. Els últims títols publicats han estat Formació i usos de l’espai urbà medieval a Tarragona, segles XII-XIII, de José Javier Guidi i Alberto Villuendas: L’articulació del primer sindicalisme de postguerra al Tarragonès (1939-1944), d’Antoni Gavaldà; El nostre Cinema Paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès, de José Carlos Suárez i Pedro Nogales; El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l’edifici de Ca la Garsa i el seu entorn, de Sergi Navarro, Aleix González i David Bea.

QUINZENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS 2015
És un premi de reconeixement a la trajectòria l’objectiu del qual és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors han estat Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Arantxa Sagardoy, Fermí Fernández, Àngel Òdena, Jesús Monllaó i Àlvar Calvet.

QUINZENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS DE DIFUSIÓ EUTYCHES 2015
És un premi de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu del qual és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors han estat Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó, Reial Societat Arqueològica Tarraconense, GEPEC, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla, Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné i Associació Cultural l’Embruix del Morell.

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca i el termini de presentació propostes acaba el dia 31 de juliol.