Turismar es converteix en una fira temàtica

Amb una superfície total de 5.000 m2, hi participaran una vintena d’estands

Per . Actualitzat el

Del 20 al 24 de juny, la 29a edició de la fira Turismar, amb una superfície total de 5.000 m2, omplirà de nou la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, però enguany amb un canvi de format, ja que deixarà de ser una mostra multisectorial per convertir-se en una fira temàtica amb dos espais ben diferenciats.

Per una banda, hi haurà l’espai destinat a l’alimentació i la Mostra de Cava del Baix Penedès, on està previst que hi hagi una vintena d’estands. I, per una altra banda, hi haurà l’espai temàtic de la Nit de  Bruixes, que és l’element nou que s’incorpora en aquesta edició i que acollirà unes vint-i-cinc parades relacionades amb la màgia, les bruixes, l’esoterisme, l’artesania, etc. A més, en aquest nou espai es donaran a conèixer diferents teràpies holístiques, com el reiki, la sanació, les neteges energètiques, la lectura de registres akàshics, el tarot, la lectura de mans i les pedres minerals. D’altra banda, la decoració i l’ambientació esotèrica i màgica es reforçarà amb dos photocalls, un de temàtica esotèrica i màgica i l’altre amb motius marins, que servirà per promocionar la fira Turismar per diferents xarxes socials.

La inauguració de la fira Turismar tindrà lloc el dissabte 20 de juny, a les set del vespre, a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga. Prèviament, de sis a set de la tarda, hi haurà un contacontes participatiu adreçat a un públic familiar. Un cop inaugurada la fira Turismar, es farà una cercavila amb els follets llargaruts i l’Esparriot, que és un personatge festiu de Catalunya que acostuma a vestir de manera llampant i que és l’encarregat d’omplir de mobles i trastos vells la foguera de la nit de Sant Joan.

Aquesta cercavila s’estendrà pel recinte firal i pel passeig Marítim de Coma-ruga.

Cal dir, també, que es mantindrà la programació d’activitats paral·leles amb exhibicions esportives i balls, entre altres actes lúdics.

El programa d’actes es pot consultar al web municipal http://www.elvendrell.net/fira-turismar-cid-593.

La revetlla de Sant Joan

I el dia 23 de juny, com ja és tradició, en el marc del Turismar se celebrarà la revetlla de Sant Joan, que també comptarà amb una programació diferent respecte a edicions anteriors. A les set de la tarda, a la Rambla del Vendrell, tindrà lloc l’arribada de la flama del Canigó, que donarà inici a la tradicional ballada de sardanes, que aquest any anirà a càrrec de la cobla La Sitgetana. Ja a la nit, a Coma-ruga, hi haurà una cercavila de personatges mitològics, que lliuraran el foc per donar inici al castell de focs que, un cop finalitzi, donarà pas a un espectacle de malabars amb foc i espectacle aeri. Tot  seguit, al parc Tabaris actuarà La Glamour Band, un grup de versions de cançons mítiques dels anys setanta, vuitanta i noranta.