Més de vuitanta detinguts a Tarragona i altres províncies per defraudar 800.000 euros

Es tracta de set empreses fictícies que presumptament cobraven a persones estrangeres per donar-les d’alta a la Seguretat Social

Per . Actualitzat el

Els Agents de la Policia Nacional han detingut 85 persones per defraudar gairebé 800.000 euros a les arques públiques a través de set empreses fictícies.

Els investigadors van dur a terme un seguiment exhaustiu de les operacions que realitzaven set empreses, les quals haurien donat d’alta en el Règim General de la Seguretat Social de manera indeguda a treballadors estrangers, per així permetre que aquests regularitzessin la seva situació administrativa a Espanya o bé perquè obtinguessin il·legalment diverses prestacions socials, tot això sense que es realitzés cap activitat laboral real per part de les persones contractades en aquestes empreses.

Els detinguts operaven a Tarragona i a altres províncies i, des de setembre de l’any passat, haurien defraudat gairebé 800.000 euros a la Seguretat Social, a través d’altes a treballadors estrangers perquè regulessin la seva situació administrativa a Espanya o perquè obtinguessin il·legalment prestacions socials, sense que es realitzés activitat laboral real per part de les persones contractades.

La investigació es van iniciar arran d’un informe de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Navarra que alertava de l’existència d’un grup d’empreses que semblava que venien contractes de treball i altes a la Seguretat Social.

Les recerques van posar de manifest que les suposades empreses, haurien generat un deute amb el Sistema General de la Seguretat Social d’uns 242.726,73 euros aproximadament, a més de les prestacions obtingudes de manera fraudulenta pels teòrics treballadors després de cessar la seva activitat amb l’empresa que ascendirien a 537.905,52, euros, la qual cosa eleva la quantitat total defraudada a gairebé 800.000 euros.

Després de les investigacions realitzades, es va poder determinar que les persones que compraven els suposats contractes ho feien o bé per obtenir un suport documental sòlid per regularitzar la seva situació a Espanya o pel cobrament de prestacions o ajudes socials per desocupació. El cos policial destaca que els presumptes treballadors d’aquestes empreses no realitzaven cap tipus d’activitat laboral real.

Entre 1.200 i 1.700 euros per la compra d’un contracte

La policia va esbrinar també que els suposats treballadors haurien pagat als ocupadors entre 1.200 i 1.700 euros per la compra d’un contracte i uns 300 euros per cadascun dels mesos que van romandre donats d’alta en la Seguretat Social.

L’operació s’ha saldat amb l’entrada i registre en dos domicilis en els quals s’ha intervingut nombrosa documentació relacionada amb les altes i contractes fraudulents investigats.

La investigació estat duta a terme per la UCRIF Central de la Comissaria General d’Estrangeria i Fronteres i les Brigades Provincials d’Estrangeria i Fronteres de Pamplona i de Logronyo, amb la col·laboració de les de Castelló, Múrcia, Lleida, Saragossa, Alacant, Granada, Sant Sebastià, Guadalajara, Tarragona, Almeria, Algesires, Lleó, Osca i Girona.