Ramon Ferré (PSC) és el nou alcalde de Calafell

Un pacte entre PSC, PP i UAM amb el suport de C’s desbanca a Olivella (CiU)

Per . Actualitzat el

Ramon Ferré Solé és des d’aquest migdia el nou alcalde de Calafell, en haver assolit la majoria absoluta en el ple de constitució de la nova corporació municipal, celebrat aquest dissabte al Teatre Auditori Municipal. D’acord amb l’acord de governabilitat i el pacte d’investidura signats aquesta setmana, Ferré, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha obtingut un total d’onze vots: els dels socialistes, els de Ciutadans, els del PP i els del partit local Unió i Alternativa Municipal.

Recordem que segons aquests acords, PSC, PP i UAM formaran govern en minoria. Ciutadans ha garantit la investidura, però treballarà des de l’oposició, segons ha insistit avui el seu portaveu, José Manuel Tejedor. L’estructura i composició concreta del nou executiu municipal s’anunciarà a partir de la setmana vinent.

En la votació, el candidat de Convergència i Unió, Joan Olivella, ha assolit vuit vots: els sis del seu grup i els dels dos regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya. Ivan Montejo, cap de llista de la CUP, ha rebut els dos vots del seu propi grup.

En el seu primer discurs com a alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat la gran fragmentació política del nou Ajuntament, que “ens obliga a tots a un gran esforç de diàleg, tant avui per elegir alcalde com per poder tirar endavant Calafell els propers quatre anys”. En aquest sentit, Ferré ha defensat els pactes assolits com “els que han estat possibles, no tan sols aritmèticament, sinó per la voluntat real de tothom d’arribar a un acord. Nosaltres hem estat l’únic partit que ha pogut seure a parlar amb tota la resta. Altres s’han autoexclòs i per això estem on estem”.

En aquest sentit, el nou alcalde de Calafell ha destacat que “quan es negocia tothom ha de cedir en alguna cosa per arribar a un acord, i això és el que ens ha tocat fer”. Ha afegit que “es
digui el que es digui, la base d’aquests pactes són els programes per a Calafell de cadascun dels signants, en els quals hem trobat els suficients punts de coincidència”.

Les claus del programa de govern acordat són la reactivació econòmica del municipi, la inversió en educació i el reforçament dels serveis socials per lluitar contra els efectes de la crisi. També són punts importants del pacte la inversió en la millora de carrers i espais públics, l’ampliació del transport públic al vespre i a la nit i els caps de setmana i la garantia que els serveis telefònics i digitals arribin a tots els veïns, entre altres.

També es garanteixen les inversions mínimes per posar al dia les instal·lacions esportives municipals, atés que Calafell serà seu dels Jocs de la Mediterrània de 2017.

D’altra banda, es revisarà a la baixa el tipus de l’IBI, es rebaixaran els sous dels càrrecs electes i es reduiran al mínim imprescindible els càrrecs de confiança. Per fomentar la participació, es facilitarà la presentació de propostes i iniciatives populars, es dotarà de major contingut el ple municipal i s’usaran totes les possibilitats de les noves tecnologies.